Referendum local privind înfiinţarea Ţinutului Secuiesc, pe 11 martie 2012

Un referendum local privind înfiinţarea Ţinutului Secuiesc va fi organizat pe 11 martie 2012, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul Judeţean Covasna, scrie Mediafax.

RomaniaTV.net
31 oct. 2011, 16:14
Referendum local privind înfiinţarea Ţinutului Secuiesc, pe 11 martie 2012

În hotărâre se stabileşte că se va organiza un referendum local în judeţul Covasna, ocazie cu care cetăţenii sunt chemaţi să se pronunţe prin „DA” sau „NU” la următoarele două întrebări: „Sunteţi de acord cu modificarea delimitării teritoriale a judeţului Covasna?”, respectiv „Sunteţi de acord cu înfiinţarea unităţii administrativ-teritoriale cu denumirea Ţinutul Secuiesc – Szekelyfold şi cu faptul ca judeţul Covasna să facă parte din această unitate administrativă?”.

Proiectul de hotărâre a fost votat de cei 24 de consilieri judeţeni ai UDMR şi PCM. În schimb, cei şase consilieri din partea grupului „Alianţa Românească din judeţul Covasna” au refuzat să participe la vot.

Grupul consilierilor PCM a depus în luna iulie, la Consiliul Judeţean Covasna, un proiect de hotărâre privind organizarea unui referendum local în judeţul Covasna, prin care oamenii să fie consultaţi dacă doresc ca, în cadrul reorganizării administrativ-teritoriale a României, să se înfiinţeze unitatea administrativ-teritorială Ţinutul Secuiesc.