Regele Charles al III-lea vine în România – surse

Regele Charles al III-lea va veni în România în data de 2 iunie, au declarat surse oficiale. Suveranul britanic va face o vizită atât la București, cât și în țară, cel mai probabil la reședințele pe care le deține. Deocamdată vizita nu a fost anunțată oficial și nici nu se știe dacă va fi însoțit de regina consoartă Camilla.

15 mai 2023, 14:29
Regele Charles al III-lea vine în România – surse

Regele Charles al III-lea va veni în România în data de 2 iunie, anunță surse citate de StirileProtv. Suveranul britanic va face o vizită atât la București, cât și în țară, cel mai probabil la reședințele pe care le deține.

Citește și: Regele Charles al III-lea refuză să mănânce aceste cinci alimente. Monarhul are și instrucțiuni clare despre cum trebuie să arate ceașca din care bea ceai

Conform surselor citate, delegația care îl va însoți pe Regele Charles al III-lea în România nu va fi una foarte mare.

De asemenea, este foarte posibil ca el să nu fie însoțit de regina consoartă Camilla.

Regele Charles al III-lea a fost încoronat sâmbătă, 6 mai, la Westminster Abbey. A fost prima ceremonie de încoronare din ultimii 70 de ani, după cea a Reginei Elisabeta a II-a din 1953, urmărită de peste 20 de milioane de oameni din Marea Britanie.

Regele Charles al III-lea a ales să aibă o ceremonie mai restrânsă, mai scurtă și mai diversă față de cea pe care a avut-o mama lui în 1953. Astfel, doar 2.000 de persoane au primit invitația la ceremonia de la Londra, de patru ori mai puțini decât în urmă cu șapte decenii.

Vă reamintim că regele Charles al III-lea și-a cumpărat, în 2006, o casă tradițională săsească în satul Viscri, din județul Brașov, și a vizitat România în mai multe rânduri, în ultimii ani.

Ultima vizită a Alteţei Sale Regale Charles, pe atunci Prinţ de Wales, a avut loc în luna mai 2022.