Regele Mihai, sărbătorit de mii de oameni la Palatul Elisabeta VIDEO

Publicat: Miercuri, 19 Noiembrie 2014 12:55 // Actualizat: Miercuri, 19 Noiembrie 2014 14:10 // Sursa: romaniatv.net

Regele Mihai I a fost sărbătorit, miercuri, la Palatul Elisabeta, de mii de oameni care au profitat de ziua Ziua Porţilor Deschise pentru a-i ura "La mulţi ani". Regele a ieşit la balcon alături de principesa moştenitoare Margareta şi de principele Radu pentru a-şi saluta musafirii

Oamenii veniţi în curtea Palatului Elisabeta i-au cântat "Mulţi ani trăiască" Regelui Mihai I, ajuns la vârsta de 93 de ani.

Cea de-a 93-a aniversare a Regelui Mihai I, din 25 octombrie, a fost marcată printr-o serie de evenimente, între care o ceremonie de decorări, o recepţie la Castelul Peleş şi un concert de gală la Ateneul Român. Aceste evenimente s-au desfăşurat în prezenţa principesei Margareta, a principelui Radu şi a principelui Nicolae, însă în absenţa Regelui Mihai I.

Regele Mihai I al României împlinit 93 de ani. Evenimentele care au marcat aniversarea Majestăţii Sale

Începând cu ora 11,00, oamenii au avut acces în grădina Palatului Elisabeta, fiind prezente persoane de toate vârstele - tineri, bătrâni, chiar şi copii. Toţi agitau steguleţe tricolore, pe care le-au primit la intrarea în reşedinţa regală. O fanfară militară a cântat cântece militare, dar şi arii din opere celebre.

Regele a ieşit la balcon în jurul orei 12,00 şi a salutat mulţimea, alături de principesa Margareta şi principele Radu, moment în care fanfara a început să cânte Imnul Regelui. Totul s-a petrecut în uralele mulţimii adunate în grădina palatului. Mulţi oameni, vizibili emoţionaţi, au lăcrimat la apariţia familiei regale. S-a scandat 'Regele Mihai!', 'Regele şi Patria!', 'Monarhia salvează România!'.

Majestatea sa a stat aproximativ un sfert de oră în balconul palatului. La final, oamenii i-au cântat 'Mulţi ani trăiască!'.

O prezenţă insolită a fost aceea a fostului coleg de clasă al regelui, Lascăr Zamfirescu. Acesta îşi aminteşte despre rege că era un om normal. 'Eu îl iubesc foarte mult pe el, pentru că a avut o viaţă grea şi nedreaptă', a spus Lascăr Zamfirescu.

loading...
2 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
palatul Elisabeta Regele Mihai Regele Mihai I
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
19 nov 13:33
...de oameni care au profitat de ziua Ziua Porţilor Deschise pentru a-i ura “La mulţi ani”. Citește mai departe… >>>>Citeste tot >>>> ...
19 nov 13:26
...la Palatul Elisabeta, de mii de oameni care au profitat de ziua Ziua Porţilor Deschise pentru a-i ura "La mulţi ani". Citește mai departe… Source: romaniatv.net ...
1
EUR
4.8347
RON
11 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H