Regele Mihai şi autorităţile se judecă pentru şase hectare de pământ din domeniul de la Săvârşin

Statul şi familia Regală se judecă pentru domeniul de la Săvârşin. Miza o reprezintă şase hectare de pământ, luate abuziv de comunişti şi trecute în proprietatea statului. Acum, Regele Mihai vrea să redobândească pământul, dar Administraţia Patrimoniului de Stat se opune, potrivit România TV.

RomaniaTV.net
29 mai 2014, 08:49
Regele Mihai şi autorităţile se judecă pentru şase hectare de pământ din domeniul de la Săvârşin

Familia Regală a fost nevoită să apeleze la judecător pentru a putea să-şi redobândească bunurile preluate abuziv de comunişti, după ce aceştia au venit la putere. Regele Mihai şi autorităţile se judecă pentru şase hectare de pământ din domeniul de la Săvârşin.

Terenurile au fost preluate abuziv în 1947 prin constrângeri morale şi prin încălcarea Constituţiei, conform magistraţilor care i-au dat dreptate regelui Mihai.

În 2005 s-a dat şi o hotărâre de Guvern prin care acele terenuri erau recunoscute ca fiind ale statului. Familia Regală a contestat acea hotărâre, iar acum dosarul a ajuns şi pe masa magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru că reprezentanţii statului contestă decizia Curţii de Apel Timişoara care a statuat că acele terenuri aparţin familiei Regale.

CITEŞTE ŞI: Imagini nemaivăzute cu Regele Mihai la puţin timp după abdicare