Regina Elisabeta, glumă genială povestită de cel care a păzit-o timp de zeci de ani: „De 80 de ani stau aici şi n-am văzut-o pe regină” VIDEO

Pe lângă influenţa uriasă pe care a avut-o în ultimiin 70 de ani de istorie, Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost cunoscută şi pentru spiritul său ludic şi umorul fin de care dădea foarte des dovadă.

09 sept. 2022, 21:02
Regina Elisabeta, glumă genială povestită de cel care a păzit-o timp de zeci de ani: „De 80 de ani stau aici şi n-am văzut-o pe regină” VIDEO

Un episod foarte amuzant din viaţa Reginei Elisabeta a fost povestit vineri de Richard Griffin fost ofiţer în garda Reginei. Griffin povesteşte că a însoţit-o pe Elisabeta la un picnic în Aberdeenshire, în apropierea Castelului Balmoral, iar pe drumul de întoarcere s-au întâlnit cu doi turişti americani.

„Regina întotdeauna se oprea să salute. A fost clar din momentul în care ne-am oprit că nu o recunoscuseră.”, îşi începe Griffin povestea.

„Turiştii i-au spus Reginei de unde vin şi încotro merg, de unde sunt, iar într-un final au întrebat-o unde locuieşte.

Ea le-a răspuns: Eu locuiesc în Londra, dar am o casă de vacanţă chiar după acele dealuri.

Atunci unul dintre ei a întrebat de cât timp vine în acele locuri, iar Regina a spus „de când eram mică, deci de vreo 80 de ani”. Atunci replica lor a fost „dacă veniţi de 80 de ani, sigur v-aţi întâlnit cu Regina”.

Citeşte şi: Londonezii l-au întâmpinat pe Regele Charles al III-lea la Palatul Buckingham cu „Long Live the King”. UPDATE: Suveranul s-a întâlnit cu premierul britanic, apoi s-a adresat poporului pentru prima dată în calitate de rege

Fără să stea pe gânduri, Elisabeta a răspuns „nu, eu nu m-am întâlnit, dar Dick (n.r. diminutiv pentru Richard), aici de faţă, se întâlneşte cu ea zilnic”.

Atunci au început să mă întrebe cum e Regina. Le-am spus că este un pic arţăgoasă uneori, dar că are un simţ al umorului fantastic.”, povesteşte Richard Griffin.

În acest moment turiştii americani tot nu îşi dăduseră seama cu cine vorbesc, astfel încât unul dintre ei l-a cuprins cu un braţ pe agentul de securitate, dorindu-şi o poză cu omul care a cunoscut-o pe Regină şi o întâlneşte aproape zilnic.

„Atunci am văzut cum îi întinde aparatul Reginei şi o întreabă dacă poate să ne facă o poză. Regina a acceptat, apoi am schimbat locurile şi le-am făcut eu o poză cu Regina, ne-am luat la revedere şi fiecare am mers pe drumul nostru. După ce ne-am despărţit, Regina mi-a spus: „aş vrea să fiu o muscă pe perete când le arată pozele prietenilor din America şi sper ca cineva să-i spună cine sunt””, îşi încheie Richard Griffin povestirea.

Citeşte şi: Primul discurs al Regelui Charles al III-lea după moartea Reginei: „Îi aduc tribut mamei mele. Regina Elisabeta a II-a a fost simbolul unei vieţi bine trăite”