Registrul Național de Vaccinare s-a blocat. Cozi uriaşe la centrele de vaccinare anti-COVID de la Romexpo şi Palatul Copiilor

Autoritățile au anunţat că întâmpină dificultăţi pentru operarea Registrului Național Electronic de Vaccinări. Din acest motiv, au apărut întârzieri în eliberarea adeverinţelor de vaccinare.

05 mai 2021, 11:34
Registrul Național de Vaccinare s-a blocat. Cozi uriaşe la centrele de vaccinare anti-COVID de la Romexpo şi Palatul Copiilor

Registrul Național de Vaccinare s-a blocat, aşa cum reiese dintr-un anunţ pe site-ul https://adulti.renv.ro.

„Momentan, experimentăm dificultăți în operarea aplicaţiei, revenim în cel mai scurt timp. Vă mulţumim pentru înţelegere”, este mesajul afişat pe site.

Eroarea afişată pe platformă

Dificultățile au dus la întârzieri în eliberarea adeverințelor de vaccinare, conform Ştiripesurse.

Citeşte şi: Maraton de vaccinare la Bucureşti, între 7 şi 9 mai. Unde vor fi amplasate cabinetele şi ce vaccin va fi folosit 

Din acest motiv, s-au format cozi uriaşe la centrele de vaccinare anti-COVID de la Romexpo şi Palatul Copiilor, în Bucureşti. Timp de două ore, Registrul Național de Vaccinare nu a funcţionat, motiv pentru care nu au putut fi eliberate adeverințele de vaccinare.

Unii dintre oameni spun că au venit încă de la primele ore ale dimineții pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus.

Registrul Național de Vaccinare s-a blocat. Primele explicaţii oficiale despre defecţiune

Primăria Sectorului 4 a intervenit pentru remedierea, de îndată, a situației și pentru reluarea fluxului normal de vaccinare

Vaccinarea persoanelor împotriva COVID-19 a fost sistată, în această dimineată, în toate centrele din Sectorul 4, în intervalul orar 08:30-11:30.

Timp de 3 ore, nicio persoană programată pentru administrarea serurilor Pfizer sau AstraZeneca nu a putut fi imunizată, din cauza unor defecțiuni tehnice apărute la Registrul Electronic Național de Vaccinare (RENV), ce nu au permis înregistrarea datelor în sistem și nici eliberarea adeverințelor de vaccinare.

Pentru delocarea de îndată a situației, Primăria Sectorului 4, care are în administrare 6 centre de vaccinare, în 3 locații de pe raza sectorului, a luat legătura cu autoritățile competente. În acest sens, a fost informat Serviciul de Telecomunicații Speciale, care a dat asigurări că problemele vor fi remediate în cel mai scurt timp posibil.

În momentul de față, platforma funcționează și, în ciuda unor mici disfuncționalități care încă persistă, procesul de vaccinare a fost reluat și decurge în condiții normale, astfel încât, în scurt timp, persoanelor care nu au putut fi imunizate în această dimineată să li se poată administra serul, conform programărilor.

În Sectorul 4 funcționează 23 de puncte de vaccinare Pfizer și 6 puncte de vaccinare AstraZeneca, pe care Primăria Sectorului 4 le administrează și în care, zilnic, sunt imunizate în jur de 2.500 de persoane.

Citeşte şi: ADEVERINŢA DE VACCINARE. Descarcă de aici documentul care va deveni esenţial din iunie