Reglează-ţi glicemia cu fasole verde

Fasolea verde este o legumă cu un conținut redus de calorii, bogată în nutrimenți esențiali pentru sănătatea ta. Proteinele, fibrele alimentare, calciul, fierul potasiu și betacarotenul sunt doar câteva dintre componentele ei.

26 apr. 2017, 05:54
Reglează-ţi glicemia cu fasole verde

Fasolea verde reprezintă o porție de sănătate benefică pentru toată lumea de la mic la mare. Ca și fel principal sau doar ca o simplă garnitură, este destul de apreciată în rândul nutriționiștilor.

Beta carotenul conținut de aceasta reduce riscul de dezvoltare a anumitor tipuri de cancer, iar vitamina A mentine acuratetea vederii si stimulează dezvoltarea osoasă. Fasolea verde la conservă, fără sare adăugată, are aceleași proprietăți precum fasolea verde proaspată.

Scade glicemia

Păstăile ajută la gestionarea simptomelor de diabet zaharat prin intermediul influenței hipoglicemice pe care o are atunci când este consumată de către pacienți. Diabetul este o afecțiune care are nevoie de un nivel de zahăr în sânge constant, astfel încât organismul să nu fie perturbat de acest aspect în buna sa funcționare. Consumul de păstă ajută din acest punct de vedere.

Protejează sistemul cardivascular

Datorită marii cantități de antioxidanți pe care o conține, fasolea verde are efecte pozitive și asupra sănătății cardiovasculare. Consumul cu regularitate ajută la reglarea nivelului de colesterol în organism. Grăsimile esențiale de tip Omega-3 aduc un aport esențial în buna funcționare a cordului.

Are efect antiinflamator

Carotenoidele și flavonoizii îi oferă proprietăți antiinflamatorii, ajutând la neutralizarea enzimelor care produc inflamații în corp. De exemplu, diabetul de tip 2 se manifestă printr-o serie de inflamații cronice, iar fasolea verde este considerată un aliment care previne apariția acestei afecțiuni atât de răspândit la nivel mondial.

Facilitează o bună digestie

Conținutul de fibre contribuie substanțial la menținerea bunei funcționări a tractului digestiv și conferă o senzație de sațietate, împiedicând astfel excesele alimentare.

Fasolea conţine şi o serie de compuşi numiţi „fitaţi”, despre care se spune că previn apariţia unor tipuri de cancer digestiv.

Îmbunătățește sistemul imunitar

Cantitatea mare de antioxidanți îi oferă un loc de cinste în bătălia pentru menținerea unui sistem imunitar puternic. Acești antioxidanți ajută la neutralizarea radicalilor liberi și la protejarea întregului organism de factorii nocivi. O sursă bună de flavonoide și carotenoide, joacă un rol extrem de important în reducerea apariției de accidente vasculare cerebrale.

Nivelul glicemiei influențează și silueta

Motivul pentru care nivelul glicemiei joacă un rol atât de important pentru silueta ta și nu numai este acelă că un nivel ridicat conduce la depozitarea grăsimii în exces. Un nivel scăzut al glicemiei determină apariția senzației de foame, ceea ce conduce la pierderea din masa musculară și nu din stratul adipos.

Niciuna dintre aceste două variante nu este sănătoasă, astfel că, pentru a preveni eventualele neplăceri, este nevoie să:
– mănânci la fiecare 3 ore, pentru ca senzația de foame care poate apărea va determina corpul să ardă mai greu grăsimile în exces. Asta este una dintre măsurie de supraviețuire, instinctică a organismului tău.
– optezi pentru porții mici și sănătoase care să conțină proteine, carbohidrați complecsi și grăsimi sănătoase.
– nu sari niciodată peste micul dejun, care trebuie să fie consistent și la cel mult o oră după ce te-ai trezit.
– ai mese regulate care să conțină porții aproximativ egale de proteine, carbohidrați complecsi și grăsimi sănătoase. Cei mai mulți consumă cantități mari de carbohidrați și grăsime, lucru care ajută la creșterea glicemiei și favorizarea depunerilor adipoase.
-nu uiți de cele 30 de minute de mișcare din fiecare zi.

Află care sunt cele mai bune surse de acizi grași Omega-3 AICI