Reguli de aur pentru a mânca mai puţin ca să slăbeşti, fără să te înfometezi

Nu doar preparatele alimentare mancate ne impiedica sa slabim, ci si felul in care mancam. Daca indreptam greselile in modul de a manca, putem sa slabim fara restrictii alimentare severe.

20 sept. 2014, 08:07
Reguli de aur pentru a mânca mai puţin ca să slăbeşti, fără să te înfometezi

Ai observat ca atunci cand iei masa in oras cu cineva, tinzi sa te saturi mai repede decat atunci cand mananci singur acasa, la televizor, sau cand iei pranzul la birou? Ritmul in care mancam influenteaza si cantitatea de mancare pe care o introducem in corp.

Rapiditarea, dar si modul si locul in care mancam ne pot ingrasa. De altfel, acestea sunt unele dintre principalele greseli comise de multi dintre noi in stilul alimentar.

Iata 7 reguli de aur care ar trebui sa guverneze obiceiurile alimentare ale celor care vor sa slabeasca fara restrictii majore!

Mananca in compania cuiva!

Indiferent ca esti acasa, la serviciu sau prin oras, fa tot posibilul ca la masa sa fii insotit, sa nu mananci singur. De ce? Oamenii mananca mai lent atunci cand nu iau masa singuri. Creierului uman ii ia 20 de minute ca sa genereze senzatia de satietate. Daca mananci repede, cu imbucaturi mari si mestecand rapid, atunci in aceste 20 de minute vei manca mai mult decat daca iei imbucaturi mici si mesteci lent si indelungat fiecare imbucatura. Totodata, atunci cand suntem acompaniati la masa, nu doar ca facem conversatie, dar suntem si mai atenti la modul in care mancam. Mai exact, nu mananci ca haplea pentru ca nu vrei sa oferi o impresie gresita aceluia care te insoteste. Luand masa impreuna cu cineva vei reusi sa mananci mai putin fara efort, asadar, vei introduce mai putine calorii in organism. Mai putine calorii inseamna mai multe sanse de slabit.

Continuarea pe lyla.ro.