REGULI de care trebuie să ţii cont pentru a alege un PEPENE GALBEN copt şi delicios

Pentru a alege un pepene galben copt şi delicios este bine să ţii cont de câteva reguli.

04 iul. 2014, 16:32
REGULI de care trebuie să ţii cont pentru a alege un PEPENE GALBEN copt şi delicios

1. Cantareste pepenele in mana. Tehnica cantaririi pepenului in mana are un succes garantat. Cu cat e mai greu, cu atat pepene galben este mai dulce si mai zemos, scrie curademiere.ro.

2. Miroase pepenele. Tehnica mirosirii pepenului galben este perfecta. Ai grija insa, parfumul nu trebuie sa fie foarte puternic. In acest caz pepenele poate fi trecut. Mirosul trebuie sa fie unul usor parfumat, dulceag.

Citeşte şi Pepenele galben, un fruct valoros din punct de vedere nutriţional

3. Nu cumpara pepeni moi. Nu te lasa pacalit de vanzatori, care iti spun ca pepenii sunt moi pentru ca sunt copti. Coaja trebuie sa fie ferma, oricare ar fi sortimentul de pepene cumparat.

4. Verifica dungile. Daca vrei un pepene galben cu dungi, ai grija ca acestea sa fie cat mai bine pronuntate. Pepenii cu cele mai pronuntate dungi sunt cei mai aromati.

5. Verifica-i codita. Daca ai pus pepeni galbeni in curte, nu ii culege pana nu se coc bine. Vei sti ca sunt copti atunci cand se desprind singuri de codita.

Daca iei mai multi pepeni galbeni, nu ii pastra in frigider si nici in punga. Lasa-i la racit unul cate unul, inainte de a-i manca.

Citeşte şi Cum alegi cel mai bun PEPENE VERDE. Iată câteva SFATURI de care trebuie să ţii cont