Reguli noi de parcare în Bucureşti. Cât costă să-ţi parchezi maşina în centrul Capitalei. Harta zonelor tarifare

Începând de luni, 15 august 2022, şoferii care vor să-şi parcheze maşinile pe locurile de parcare administrate de Primăria Capitalei vor trebui să scoată bani din buzunar. Viceprimarul anunţă peste 30.000 de locuri de parcare disponibile în zona centrală.

15 aug. 2022, 08:33
Reguli noi de parcare în Bucureşti. Cât costă să-ţi parchezi maşina în centrul Capitalei. Harta zonelor tarifare

Reguli noi de parcare în Bucureşti, începând cu data de 15 august. Şoferii care nu respectă noile reglementări riscă amenzi uriaşe şi blocarea maşinii.

Reguli noi de parcare în Bucureşti. Câţi bani trebuie să plăteşti ca să-ţi parchezi maşina în Capitală. Regulile intră în vigoare de azi

Citeşte şi Noi reguli de parcare în Capitală. Ce se va întâmpla cu parcările de reşedinţă din 15 august

Viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu (PNL), a anunţat că riveranii vor plăti un tarif preferenţial de 1,6 lei pentru o noapte de parcare.

”Ce aducem nou în această politică de parking, vorbim de crearea de noi beneficii pentru riveranii care  astăzi nu au putut să preia un loc de parcare, fiindcă s-au epuizat în proximitatea casei, acele locuri de parcare de reşedinţă şi venim cu un tarif preferenţial la un preţ de 1,6 lei/zi pentru ora 19.00 – 07.00, un loc de parcare cu rezervare în zona casei”, a spus Stelian Bujduveanu la Digi 24.

Potrivit viceprimarului, locurile de reşedinţă vor avea un tarif diferit

”Tariful va fi de 50 de lei/lună pentru rezervare, pentru locul de reşedinţă. Rezervarea este în intervalul 19.00- 07.00. În rest, există untarif de zi, pentru riverani, care se ridică la 100 de lei/lună. În total, însumează 150 de lei/lună, un loc de parcare, în proximitatea casei, cu rezervare. Nu poţi primi un loc de parcare de riveran, la tarif preferenţial, dacă nu ai documente care să ateste că locuieşti acolo. Măcar o viză de flotant”, a explicat Stelian Bujduveanu.

Potrivit viceprimarului, au fost deja create 900 de noi locuri de parcare iar până anul viitor numărul acestora va ajunge la 30.000  numai în zona centrală.

„De la 1 iunie, până astăzi, s-au avizat şi marcat în teren, în zona centrală, peste 900 de locuri de parcare noi. Această procedură va fi într-o continuă desfăşurare. Planul nostru este ca până la anul viitor, pe vremea aceasta, să fie peste 30.000 de locuri de parcare în zona centrală. Vorbesc de parcări publice”, a subliniat Bujduveanu.

Citeşte şi Primarul Constanţei, Vergil Chiţac, vrea să reintroducă taxa de parcare non-stop, la doar două săptămâni de când fusese eliminată pentru a stimula turismul

Zone de tarifare

ZONA 0 se află în aria de delimitare a străzilor:

Piața CA Rosetti – Str. Tudor Arghezi – Str. Dr. Dimitrie G Gerota – Str. Jean Louis Calderon – Stradă CĂ Rosetti – Bdul. Nicolae Bălcescu – Str. Ion Câmpineanu – Calea Victoriei – Splaiul Independenței – Str. Halelor – Piață Unirii – Bdul. Unirii – Bdul. Mircea Vodă – Str Matei Basarab – Bdul. Hristo Botev – Piața CA Rosetti

ZONA 1 se află în aria de delimitare a străzilor:

Piața Francofoniei – Calea 13 Septembrie – Sos. Panduri – Bdul. Geniului – Sos. Cotroceni – Splaiul Independenței – Bdul. Mihail Kogălniceanu – Str. Vasile Pârvan – Str. Berzei – Str. Gării de Nord – Piață Gării de Nord – Calea Griviței – Sos. Nicolae Titulescu – Bdul. Banul Manta – Bdul. Ion Mihalache – Str. Aviator Popișteanu – Bdul. Expoziției – Str. Parcului – Str. Tipografilor – Sos. Bucuresti_Ploiesti – Bdul. Aerogarii – Str. Nicolae G Caranfil – Bdul. Beijing – Bdul. Mircea Eliade – Calea Floreasca – Str. Polonă – Str. Mihai Eminescu – Str. Traian – Bdul Pache Protopopescu – Sos. Mihai Bravu – Str. Traian Popovici – Calea Dudești – Bdul. Octavian Goga – Str. Nerva Traian – Bdul. Gheorghe Șincai – Str. Lanariei – Calea Șerban Vodă – Bdul. Mărășești – Piață Libertății – Str. Mitropolit Nifon – Piață Regina Maria – Bdul. Libertății – Piața Francofoniei

ZONA 2 se află în aria care este cuprinsă între ZONA 1 și limita administrativă a Municipiului București

Tarifele parcărilor se vor plăti pe oră sau ca abonament.

Tarife

Tarifele orare se vor aplica de luni până vineri și vor fi după cum urmează:

Zona 0 – 10 lei pe ora, între orele 07:00-23:00

Zona 1 – 5 lei pe ora între orele 07:00-23:00

Zona 2 – 2,5 lei pe ora între orele 07:00-23:00

Parcarea pe timpul nopții respectiv între orele 23:00 și 07:00 este gratuită.

Pentru Zona 0 și pentru Zona 1 se aplică pentru primele două ore de parcare, după expirarea celor două ore se va aplica măsură suprataxării, cu un cuantum echivalent cu dublul tarifului orar, pentru fiecare ora de depășire, conform cmpb.ro.

De asemenea, se poate încheia un abonament cu primăriile locale pentru persoanele fizice riverane, dacă se îndeplinesc cumulativ următoarele condiții:

Este posesoarele autovehiculului are domiciliul sau reședința într-un imobil aflat pe strada unde este amenajat parcajul sau pe străzile alăturate; în acest sens, solicitantul va prezența actul de identitate.

Autovehiculul utilizat de către riveran este înregistrat oficial pe numele acestuia iar solicitantul va prezența certificatul de înmatriculare al autovehiculului.

Solicitantul nu deține garaje sau alte spații de parcare pe domeniul public pentru același autovehicul în acest sens, se va completa o declarație pe propria răspundere.