Reguli noi anti-COVID-19 din septembrie. În ce condiţii se redeschid restaurantele, teatrele şi cinematografele

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) dezbate miercuri ordinul comun privind regulile de protecţie sanitară pentru limitarea răspândirii COVID-19 în timpul campaniei electorale, dar şi măsurile cu privire la redeschiderea teatrelor, cinematografelor şi restaurantelor.

RomaniaTV.net
26 aug. 2020, 04:59
Reguli noi anti-COVID-19 din septembrie. În ce condiţii se redeschid restaurantele, teatrele şi cinematografele

Ludovic Orban a explicat că vor fi dezbătute mai multe subiecte: completarea hotărârii de guvern privind starea de alertă, pentru a introduce anumite reguli de desfăşurare a campaniei şi baza pentru ordinul comun al Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătăţii şi preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente cu regulile sanitare de desfăşurare a campaniei şi de desfăşurare a zilei votului; reluarea activităţii în teatre, cinematografe; reluarea activităţii în restaurante din spaţii închise, conform Agerpres.

Cum a reacţionat Ludovic Orban după ce DSP Arad a anunţat că vrea să permită accesul a 500 de suporteri la meciurile UTA

Cât despre restaurante, şeful Executivului a afirmat că există o propunere ca activitatea acestor unităţi să nu fie încă redeschisă în zonele unde există un nivel de răspândire a virusului peste un anumit număr de cazuri în ultimele 14 zile.

Băsescu: „PSD-ul să nu-şi mai dea ochii peste cap, a lăsat un deficit de aproape 4%. Cred că ne vom redresa economic chiar în acest an”

„Mâine vom avea o întâlnire la ora 15,00 şi cu reprezentanţii industriei ospitalităţii, care a fost solicitată de cele 4 organizaţii profesionale din domeniu. Vom ţine cont şi de punctul lor de vedere, astfel încât să luăm o decizie care, pe de-o parte, să permită reluarea unor activităţi importante din viaţa culturală, reluarea activităţilor economice în spaţii închise de tip restaurant, dar, pe de altă parte, să şi reducem la maxim riscul de răspândire a virusului”, a explicat Orban, conform sursei citate.

Ludovic Orban, despre deschiderea restaurantelor, teatrelor şi cinematografelor. „Există o propunere să nu se deschidă peste tot”