Reîncepe SCANDALUL „Spiru Haret”. Mii de absolvenţi se pregătesc să dea în judecată universitatea

Cel mai mare proces colectiv din România este pe cale să izbucnească. Mii de absolvenţi ai Universităţii Spiru Haret din promoţiile 2009, 2010, 2011 şi 2012, formele de şcolarizare ID şi FR, urmează să dea în judecată universitatea, după ce diplomele lor de licenţă nu au fost recunoscute, deşi li s-a spus că facultăţile pe care le-au urmat erau acreditate.

RomaniaTV.net
11 dec. 2013, 15:16
Reîncepe SCANDALUL „Spiru Haret”. Mii de absolvenţi se pregătesc să dea în judecată universitatea

Cabinetul de avocatură Coltuc propune absolvenţilor Universităţii „Spiru Haret” ale căror diplome de licenţă nu sunt recunoscute să se alăture unui demers ce ar urma să aibă ca rezultat începerea celui mai mare proces colectiv din România. „Problema este una extrem de grava care depaseste cu mult dosarele pe clause abuzive care sunt in numar de aproximativ 5000 de dosare”, se arată într-un comunicat al casei de avocatură.

Pana acum prin intermediul instantei de judecata au obtinut eliberarea si au recunoasterea un numar de 3830 de persoane şi alţi aproximativ 50.000 de absolventi se pot alatura acestui demers.

Cei care doresc să se înscrie în acest demers au de urmat o procedură simplă, după cum arată Cabinetul de avocatură Coltuc:

Începând cu data de 11 decembrie 2013, cei interesaţi pot trimite o adeziune la adresa [email protected], urmând ca ulterior să fie contactaţi de avocaţi pentru a li se comunica documentele necesare participarii in calitate de reclamant in dosar.

Actele necesare celor care vor să dea în judecată Universitatea „Spiru Haret” sunt următoarele:

– Copie adeverinta de licenta
– Chitante de plata
– Contracte de studio

Aceste acte, împreună cu semnătura reclamantului, vor putea fi trimise cabinetului de avocatură prin posta sau alte mijloace de comunicare rapida si sigura.

Dupa colectarea tuturor documentelor si dupa parcurgerea procedurilor prealabile, actiunea va fi depusa la Tribunalul Bucuresti, urmind ca reclamanţii să fie citati in conditiile Noului Cod de procedura civila, fără a fi însă necesar să participe efectiv la proces.

„Vom cere executare silita si daune-interese in valoare de 3.000 lei fiecare. Pentru aceste daune-interese avem nevoie de inscrisuri (exemplu: Copie bilete, copie acte de achizitie manual, Decizii de refuz primire examen, decizii desfacere contract de munca etc). Actiunile privind stabilirea si acordarea de despagubiri pentru daunele morale aduse onoarei, demnitatii sau reputatiei unei persoane fizice se taxeaza cu 100 lei. Actiunea principal se timbreaza cu 50 de lei, conform OG 80/2013”, se arată în comunicatul citat.

Modelul de cerere de chemare in judecata il puteti lectura si semna pe https://docs.google.com/document/d/1p6FK2J3uoathTRetuCq_29hTSTBjQWUW8X5OzS92KMY/pub.