Remedii naturale pentru părul gras

Dacă părul capătă un aspect uleiul în una-două zile după ce l-ai spălat, este cel mai probabil să ai părul gras. Însă această problemă se rezolvă ușor cu câteva remedii naturale pentru părul gras.

RomaniaTV.net
01 apr. 2016, 12:46
Remedii naturale pentru părul gras

Schimbările hormonale, stresul sau consumul de alimente grase poate grăbi producerea în exces de sebum, care duce la îngrășarea părului. Pentru a preveni acest fenomen este necesar să păstrezi scalpul curat.

Ceaiul negru

Ceaiul negru conține un produs astringent, cunoscut sub denumirea de acid tanic, care previne eliberarea de sebum în exces prin închiderea porilor de la nivelul scalpului. Pune două linguri de ceai negru în 250 ml de apă și fierbe ceaiul 10 minute. Lasă să se răcorească și toarnă ceaiul peste păr, insistând la nivelul scalpului. Lasă să acționeze 5 minute și spală părul cu un șampon cu cât mai puține substanțe chimice. Repetă tratamentul de trei ori pe săptămână.

Citeşte şi  Cum alegem peria de păr potrivită în funcţie de tipul de păr

Aloe Vera

Vitaminele, mineralele și enzimele din aloe vera îndepărtează excesul de sebum de pe suprafața scalpului și echilibrează producția de ulei. În plus, are o acțiune delicată și păstrează sănătatea firului de păr. Combină o lingură de gel de aloe vera cu una de zeamă de lămâie și câteva linguri de șampon, cât mai natural. Spală părul cu acest amestec și așteaptă să acționeze șamponul câteva minute înainte să-l îndepărtezi. Repetă tratamentul ori de câte ori este nevoie. Șamponul rămas trebuie păstrat la frigider.

Citeşte şi  Cum îţi prepari acasă balsamul pentru un păr de invidiat

Bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu are proprietatea de a absorbi excesul de ulei și din acest motiv este un remediu natural recomandat pentru părul gras. Mai mult, bicarbonatul are o acțiune alcalină și echilibrează pH-ul scalpului. Combină o parte bicarbonat în trei părți de apă și amestecă până obții o pastă. Întinde pasta de-a lungul firului de păr, insistând în zona scalpului, las-o să acționeze câteva minute și îndepărteaz-o cu apă călduță. Repetă tratamentul de două ori pe săptămână.

Îţi doreşti gene sănătoase şi dese? Aplică aceste remedii naturale pentru gene mai lungi şi puternice.