Remus Pricopie: Educația va beneficia în 2014 de cel mai mare buget din 2009 încoace

Ministrul Educației Naționale, Remus Pricopie, a declarat astăzi că, pentru anul 2014, Educația primește 13% din bugetul național, adică peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2013, aceasta fiind cea mai mare creștere din ultimii ani.

RomaniaTV.net
23 nov. 2013, 11:29
Remus Pricopie: Educația va beneficia în 2014 de cel mai mare buget din 2009 încoace

„Pentru că spațiul public este inundat în aceste zile de informații inexacte despre bugetul alocat Educației, o corectă informare a cetățenilor trebuie să plece de la cifre. Astfel, pentru anul 2014, Educația primește 13% din bugetul național, adică peste 22 de miliarde de lei, cu 2 miliarde mai mult decât în 2013. Este cea mai mare creștere din ultimii ani. În valoare absolută, Educația va beneficia în 2014 de cel mai mare buget din 2009 încoace, la care se pot adăuga fondurile de la Sport și Tineret, respectiv cele care îi vizează pe elevi și studenți, precum și fondurile destinate integrării tinerilor pe piața muncii”, a declarat Remus Pricopie.

Remus Pricopie a precizat că salariile profesorilor debutanți, ale asistenților și ale preparatorilor vor crește cu 10%, iar subvențiile pentru cămine și cantinele din campusurile universitare vor fi majorate tot cu 10%.

„Fiind vorba despre o creștere a bugetului, acest lucru se va reflecta și în salarizarea cadrelor didactice. Este cazul profesorilor debutanți din preuniversitar, care vor beneficia de o creștere salarială de 10%, dar și al asistenților și preparatorilor, care vor avea, de asemenea, 10% în plus la salariu. Pentru profesorii care și-au câștigat drepturile salariale în instanță, după ce au fost nedreptățiți în trecut, Bugetul pentru 2014 alocă 1,06 miliarde de lei, echivalentul a 10% din fondul de salarii. Un buget mai mare pentru Educație înseamnă și un sprijin mai consistent pentru studenți. Astfel, subvențiile pentru cămine și cantinele din campusurile universitare vor crește cu 10%”, a subliniat ministrul.