Remus Rădoi, verdict SUMBRU în cazul Caracal: „Cu părere de rău, fetele sunt moarte şi cred că se va dovedi”

Remus Rădoi, interlopul la care aau apelat poliţiştii pentru a o găsi pe Alexandra Măceşanu, a declarat, la România TV că deține informații potrivit cărora polițiștii ar sprijini interlopii din zonă, subliniind că membrii clanurilor ar fi fost chiar informați de anchetatori cu privire la informațiile din dosare sau cu privire la descinderi.

28 aug. 2019, 09:42
Remus Rădoi, verdict SUMBRU în cazul Caracal: „Cu părere de rău, fetele sunt moarte şi cred că se va dovedi”

Omul de afaceri spune că are informații potrivit cărora poliția din Caracal ar sprijini clanurile de interlopi. „Cel puțin în două dăți, unul din șefii poliției Caracal a sunat telefonic pe unul din membrii grupării și l-a informat cu privire la informațiile pe care eu le dădeam în cadrul unor anchete. Într-o altă situație, un domn de la DIICOT a fost sunat de membrul unui clan și i-a confirmat că într-adevăr au un dosar în lucru la DIICOT, lucru care vă dați seama trebuia să fie strict secret și nu trebuia să fie știut. In urma acestor rapoarte inaintate catre MAI, DGA si DGIPI urmeaza a se instrumenta dosare despre persoanele denuntate de mine, in acele dosare probabil voi fi chemat ca martor si denuntator. Pana la proba certa toate sunt probabile. Am fost instiintat ca s-a pornit o ancheta penala, ancheta pare a merge destul de incet. Cu privire la retea, membrii retelei sunt sub control judiciar si cu privire la colaboratorii din institutiile publice, ma refer la politie si angajati ai DIICOT s-a constitutit un dosar si urmeaza a fi cercetati”, a declarat Rădoi în direct la România TV.

Gheorghe Dincă a povestit cu lux de amănunte cum le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu

Presa a scris că ambele firme de pază din Caracal, Spartan Pază şi Protecţie SRL şi Safety Security SRL, controlate de “interlopul” Remus Rădoi, au rămas fără licenţe de funcţionare şi, ca atare, nu mai pot funcţiona. Prima licenţă de funcţionare a fost retrasă şi radiată înainte de tragedia din Caracal iar a doua licenţă de funcţionare a fost anulată de IGPR în urma neregulilor constatate, în această lună, după tragedia din Caracal.

Firmele lui Remus Rădoi au avut contracte de peste 4,3 milioane de euro bani publici cu instituţiile publice din România. Cunoscut în presa locală şi centrală drept “Codiţă”, liderul “clanului bodyguarzilor” sau “Samuraiul”, Rădoi are la activ două condamnări.

Cazul Caracal: Noi fragmente osoase, descoperite în curtea lui Gheorghe Dincă. Medicii legişti au fost chemaţi de urgenţă 

Despre firme, Rădoi a declarat: „Mentionez ca nu a existat monopol, sunt alte 4 firme. Cu privire la asta, mai devreme am discutat cu un ziar si le-am explicat ca o firma are licenta expirata, dosarul este inaintat si indeplinim toate conditiile. Este in reinnoire. Cu privire la cealalta firma la care lucrez nu am primit comunicare cu privire la suspendare licentei nici pana in clipa de fata”.

În ceea ce priveşte cazul Caracal, părerea lui Rădoi este clară: „Cu parere de rau fetele sunt moarte si cred ca se va dovedi”.