Renate Weber ar putea fi demisă din funcţia de Avocat al Poporului. „Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie”

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a anunţat că luni vor fi începute procedurile de revocare din funcţie a Avocatului Poporului, Renate Weber.

RomaniaTV.net
20 iun. 2020, 13:33
Renate Weber ar putea fi demisă din funcţia de Avocat al Poporului. „Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie”

„Luni vom demara procedurile de revocare din funcţie a doamnei Renate Weber, care s-a transformat în apărătorul pensiilor nesimţite! Avocatul Poporului şi-a depăşit atribuţiile constituţionale iniţiind un demers împotriva… poporului român, care doreşte tăierea pensiilor speciale şi respectarea principiului contributivităţii.

A invoca neconstituţionalitatea legii pe motiv de discriminare înseamnă cinism, în condiţiile în care 5 milioane de români primesc pensie după contribuţie. Renate Weber este apărătorul pensiilor speciale nesimţite, cum este cazul fostului comandant al Penitenciarului Colibaşi, care încasează o pensie specială de 75.000 lei. Probabil omul mănâncă cu 10 guri…”, a scris Florin Roman, sâmbătă, pe Facebook.

Ludovic Orban cere demiterea Avocatului Poporului. „Renate Weber s-ar fi arătat a fi avocatul PSD-ului”

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri că le va solicita parlamentarilro PNL să investigheze posibilitatea demiterii lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, notează Agerpres.

„Voi cere grupurilor parlamentare ale PNL să investigheze posibilitatea de a o demite pe Renate Weber, care nu se comportă ca Avocat al Poporului, pentru a numi în sfârşit un Avocat al Poporului care într-adevăr să acţioneze în conformitate cu Constituţia şi în interesul cetăţenilor români”, preciza Orban.

Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 14 iulie sesizările Avocatului Poporului şi Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciu.

Avocatul Poporului a atacat la CCR impozitarea cu până la 85% a tuturor pensiilor speciale


loading...