Replica USL: PDL nu poate trece peste aroganţă. Stolojan, scos în public la comandă

USL acuză PDL că persistă să lanseze atacuri mincinoase la adresa opoziţiei şi califică drept "inoportună şi iresponsabilă" intervenţia lui Theodor Stolojan, "scos în public, la comandă, pentru a propaga aceleaşi teme diversioniste pe care puterea le foloseşte cu iluzia că se poate salva".

RomaniaTV.net
22 ian. 2012, 14:24
Replica USL: PDL nu poate trece peste aroganţă. Stolojan, scos în public la comandă

„Uniunea Social Liberală constată, cu regret, că Partidul Democrat Liberal îşi dovedeşte pe mai departe incapacitatea de a dialoga atât cu protestatarii, cât şi cu opoziţia politică. Atacurile mincinoase lansate în aceste zile de către PDL la adresa opoziţiei arată în mod clar că actuala putere nu poate trece peste aroganţă şi autosuficienţă, pentru a reinstaura un climat de normalitate în România”, se arată într-un comunicat al USL, dat duminică publicităţii.

USL precizează că nu a cerut şi nu va cere niciodată sancţionarea României la nivelul Uniunii Europene.

De asemenea, USL cere PDL să nu mai jignească românii care ies în majoritatea oraşelor în stradă, pentru a protesta împotriva Guvernului.

„Românii transmit, în aceste zile, un semnal extraordinar, de care ar trebui să ţinem cu toţii cont – fie că suntem în opoziţie fie la putere. Românii cer schimbare, un alt guvern şi alegeri libere. De asemenea, cer o altfel de guvernare, mai deschisă, mai corectă şi cu mai mult bun-simţ. Remarcăm însă, cu regret, că PDL continuă să critice protestatarii pentru că ar afecta imaginea şi credibilitatea României. PDL nu vrea să accepte faptul că românii nu mai doresc această guvernare coruptă şi incompententă şi nici să le redea acestora dreptul de a-şi alege conducătorii. Semnalul oamenilor ieşiţi în stradă este clar, dar PDL îl respinge cu dispreţ”, se mai arată în comunicat.

USL consideră „inoportună şi iresponsabilă intervenţia lui Theodor Stolojan de astăzi, care a fost scos în public, la comandă, pentru a propaga aceleaşi teme diversioniste pe care puterea le foloseşte cu iluzia că se poate salva”.

„Uniunea Social Liberală consideră că relansarea încrederii în România nu este dată de oprirea protestelor paşnice, ci de înlocuirea actualului guvern! Ca atare, nu putem constata decât validitatea solicitărilor cetăţenilor, pe care USL le susţine în mod categoric: demisia acestuia guvern, instalarea unui guvern de profesionişti neangajaţi politic şi demararea cât mai rapidă a procedurilor în vederea organizării de alegeri anticipate. Oamenii trebuie lăsaţi să îşi aleagă destinul, fără ca acesta să le fie dictat de preşedintele Traian Băsescu, Emil Boc sau Elena Udrea”, se mai arată în comunicat.

Liderul eurodeputaţilor PDL, Theodor Stolojan, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că mesajul transmis Parlamentului European de către liderii opoziţiei este unul „toxic”, prin care se atacă stabilitatea şi credibilitatea internaţională a României.