Restaurantele şi cafenelele se deschid de la 1 iunie. Ce reguli trebuie să se respecte

Asociația Națională a Restaurante și Localurilor de Agrement din Moldova (MĂR) a anunţat că restaurantele și cafenelele se pregătesc să se deschidă de la 1 iunie, cu respectarea protocolului strict împotriva răspândirii COVID-19.

RomaniaTV.net
22 mai 2020, 14:49
Restaurantele şi cafenelele se deschid de la 1 iunie. Ce reguli trebuie să se respecte

Potrivit unui comunicat de presă, în ultimele zile, MĂR a colaborat activ cu instituțiile guvernamentale pentru elaborarea și aprobarea unui protocol de conformitate cu condițiile sanitare și epidemiologice care ar putea asigura reluarea sectorului HoReCa (restaurante, cafenele). Drept urmare, ANSA a dat un aviz pozitiv, recunoscând conformitatea măsurilor care ar trebui luate în procesul de reluare a activității.

„Astfel, cu mare responsabilitate și în conformitate cu protocolul, ne pregătim pentru deschidere, începând cu 1 iunie”, a anunțat MĂR.

Asociația a indicat că una dintre precondițiile pentru reluarea activității a fost adaptarea la cerințele și măsurile recomandate de autorități și a îndemnat proprietarii și administratorii restaurantelor și cafenelelor să se pregătească pentru deschidere. Este vorba despre adaptarea condițiilor pentru menținerea distanței sociale, igienă personală și minimizarea riscului de infecție.

Asociația Națională a Restaurantelor și Localurilor de Agrement din Moldova a anunțat că, dacă este necesar, va ajuta membrii asociației în procesul de adaptare la noile realități, atât la nivelul pregătirii spațiilor, cât și la nivelul pregătirii personalului.

Citeşte şi FOCAR DE CORONAVIRUS la un şantier din Gorj. 14 angajaţi au fost confirmaţi cu COVID-19