Restricţii DRASTICE în Grecia. A fost impus lockdown în Salonic. Nimeni nu poate intra sau ieşi din oraş

Guvernul din Grecia a decis, joi, să impună o serie de restricţii în Salonic, al doilea oraş ca mărime din ţară. Vor fi interzise intrările şi ieşirile din această localitate care a intrat în zona "roşie" din cauza creşterii numărului de infecţii cu noul coroanvirus (COVID-19).

RomaniaTV.net
29 oct. 2020, 15:20
Restricţii DRASTICE în Grecia. A fost impus lockdown în Salonic. Nimeni nu poate intra sau ieşi din oraş

”La fel ca în primul val, când am acţionat din timp, trebuie să acţionăm mai aspru şi mai devreme ca alte state europene pentru a evita ce este mai rău (…) şi pentru a ajuta sistemul sanitar”, a declarat premierul grec Kyriakos Mitsotakis, conform Agerpres.

Restricţii în Salonic din cauza COVID-19. Masca devine obligatorie, iar deplasările pe timp de noapte sunt interzise

Cei 1,1 milioane de oameni, care locuiesc în zona metropolitană din Salonic, vor trebui să poarte mască inclusiv în spaţiile deschide. De asemenea, localnicii trebuie să rămână în case între orele 00:30 şi 05:00.

Toate întrunirile în spaţiile publice şi private sunt interzise. Autorităţile elene au decis ca locurile de joacă, terenurile de sport, siturile arheologice, muzeele şi teatrele să fie interzise.

În schimb, restaurantele vor avea dreptul să facă doar livrări.

Intrările şi ieşirile din Salonic sunt interzise

Guvernul elen a anunţat că intrările şi ieşirile din Salonic sunt interzise, măsura fiind instituită pentru toate localităţile aflate în zona „roşie”.

De asemenea, oraşul Larisa, situat în centrul Greciei, a intrat în zona roşie şi a fost instituită şi acolo carantina.

Cum se face lockdown în Grecia

Măsuri sunt aplicate în baza unui plan antiepidemic elaborat în urmă cu o lună de Guvernul de la Atena. Astfel,  zonele cu un număr semnificativ de infecţii cu noul coronavirus intră în lockdown, iar în cele cu o situaţie epidemiologică mai favorabilă se aplică restricţii mai uşoare.

Grecia denunţă „fanteziile imperiale” ale Ankarei şi cere UE să reconsidere uniunea vamală cu Turcia

Regiunea capitalei Atena, Attica, este în continuare în zona ”portocalie”, care implică măsuri de vigilenţă sporite.

Grecia a reuşit să combată cu succes epidemia în primăvară după ce a luat timpuriu măsuri severe de restricţionare a deplasărilor şi adunărilor. În ultimele 14 zile această ţară a înregistrat o rată de 90,4 cazuri de COVID-19 la 100.000 de locuitori, a patra cea mai redusă în rândul statelor UE.

Cât au cheltuit românii pe vacanţele în străinătate în aceasta vară