Restricţii în staţiunea Azuga din cauza COVID-19. Ce alte localităţi au rată de infectare ridicată

Veste proastă pentru românii care voiau să-şi petreacă week-end-ul în staţiunile de pe Valea Prahovei. Au fost impuse restricţii în staţiunea Azuga şi în alte trei comune din judeţul Prahova, unde rata de infectare cu noul coronavirus este ridicată.

19 feb. 2021, 16:34
Restricţii în staţiunea Azuga din cauza COVID-19. Ce alte localităţi au rată de infectare ridicată

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a instituit vineri restricţii în staţiunea Azuga. Aceeaşi măsură a fost aplicată şi în trei comune din judeţul Prahova unde a crescut rata de infectare cu COVID-19 a crescut.

Prefectura Prahova a anunţat că restricţiile vor intra în vigoare începând de luni până pe data de 7 martie în în comuna Cosminele (3,17 cazuri la mia de locuitori), precum şi în staţiunea Azuga (1,70/1.000) şi în comunele Olari (1,58/1.000) şi Poiana Câmpina (1,81/1.000), notează Agerpres.

Rata de infectare cu noul coronavirus în Ploieşti

În 73 de unităţi administrative, între care municipiile Ploieşti şi Câmpina, rata de infectare este sub 1,5 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, în 27 de comune nu este activ niciun caz de COVID-19.

Românii au luat cu asalt staţiunile montane şi în acest weekend. Traficul este intens, vineri, pe sensul către munte al DN 1 Ploieşti-Braşov, circulându-se în coloană pe raza localităţii Comarnic. Pentru evitarea aglomeraţiei, poliţiştii recomandă rute alternative.

Citeşte şi: Municipiul Braşov reintră în SCENARIUL ROŞU. Restaurantele, cinematografele, instituțiile de cultură se închid două săptămâni

Totodată, municipiul Braşov reintră în scenariul roşu. Primarul Allen Coliban a anunțat că, de vineri, Brașovul revine la restricțiile anticoronavirus de dinainte de 3 februarie, asta pentru că rata de infectare cu SARS-CoV-2 în municipiu a trecut din nou pragul de 3 la mia de locuitori.

Se închid din nou instituțiile de cultură, cinematografele, restaurantele, cafenelele, sălile de jocuri. Allen Coliban a lansat un nou apel către oameni să folosească masca de protecție și să respecte toate celelalte reguli de prevenție.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 19 februarie. Puţin peste 2.700 de cazuri noi COVID. Cele mai multe sunt în Bucureşti. Tulpina britanică se răspândeşte în România

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat vineri 2.712 cazuri noi de infectare cu virusul SARS-COV 2 în ultimele 24 de ore în România. Numărul total al persoanelor infectate confirmate a ajuns la 774.555. Până în prezent, în România, au fost confirmate 136 de cazuri de infectare cu tulpina britanică de coronavirus.

Până astăzi, 19 februarie, pe teritoriul României, au fost confirmate 774.555 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 719.693 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.712 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.