Restricţiile de călătorie Covid-19 în Europa. Ce au decis Italia, Franţa sau Belgia

Restricţiile de călătorie Covid-19 în Europa. Chiar dacă România a decis să renunţe la starea de alertă privind pandemia de coronavirus, multe ţări au încă în vigoare vigoare restricții de călătorie în încercarea de a controla răspândirea COVID-19.
Alina Costache
14 mart. 2022, 09:58
Restricţiile de călătorie Covid-19 în Europa. Ce au decis Italia, Franţa sau Belgia
Restricţiile de călătorie Covid-19 în Europa

Restricţiile de călătorie Covid-19 în Europa. Germania permite toți călătorii, indiferent de țara lor de origine, deoarece lista cu risc ridicat este eliminată de la 3 martie. Islanda a ridicat toate restricțiile, astfel încât toți călătorii pot intra în țară indiferent de statutul lor de vaccinare.

Grecia anulează formularele de localizare a pasagerilor începând cu 15 martie.

Citeşte şi: Prima zi fără restricţii COVID-19 în România după doi ani de pandemiei. Tinerii au umplut cluburile în Centrul Vechi

Restricţiile de călătorie Covid-19 în Europa

Albania

Măsurile rămân în vigoare, inclusiv staționări pe timp de noapte între orele 23:00 și 6:00 și măștile de protecție sunt obligatorii în interior și în transportul public.

Toți cetățenii străini cu vârsta peste șase ani trebuie să aibă unul dintre următoarele: dovada vaccinării, un test PCR negativ efectuat cu mai puțin de 72 de ore înainte de sosire, un test rapid de antigen efectuat cu mai puțin de 48 de ore înainte de sosire sau dovada că v-ați recuperat de COVID -19 în ultimele șase luni.

Austria

Pentru a intra în țară este necesar unul dintre cele trei documente: un test PCR negativ de cel puțin 72 de ore, un certificat de vaccin sau dovada infecției anterioare.

Cu toate acestea, doar dovada vaccinării sau infecției anterioare va fi acceptată pentru a intra în orice tip de cazare, restaurante, baruri, cluburi de noapte, teatre și pentru a folosi telecabine sau teleschi. Un test COVID-19 negativ nu va fi suficient.

Belgia

Autoritățile belgiene au relaxat restricțiile interne privind COVID-19 începând cu 7 martie. Se poatre intra în baruri, restaurante și cafenele fără a prezenta Certificatul Verde.

Toți cei care intră în țară trebuie să completeze un Formular de localizare a pasagerilor , cu excepția cazului în care stați în Belgia pentru mai puțin de 48 de ore.

Regulile pentru testare și carantină variază în funcție de locul de unde călătoriți, de unde ați fost în ultimele 14 zile și de starea dumneavoastră de vaccinare. Măștile nu mai sunt obligatorii în aer liber, dar rămân obligatorii în spațiile interioare precum magazine, lăcașuri de cult și transportul public.

Franţa

Franța nu mai solicită călătorilor complet vaccinați să prezinte un test COVID-19 negativ începând cu 12 februarie. În schimb, operează un „permis verde” pentru intrarea în spațiile publice.

Vizitatorii nevaccinați din UE trebuie să prezinte un test negativ efectuat cu 24 de ore înainte de călătorie, scrie Euronews.com.

Germania

Germania operează un „permis verde” pentru intrarea în spațiile publice. Turiștii din Marea Britanie care sunt complet vaccinați pot intra în Germania din orice motiv și trebuie doar să-și arate permisul digital COVID. Turistii nevaccinati trebuie sa prezinte un test COVID negativ.

Călătorii care intră în țară trebuie să completeze un formular de înregistrare digital înainte de a călători și trebuie să aibă dovada vaccinării complete sau un test COVID negativ.

Italia

Italia are de completat un chestionar simplu, care vă va oferi instantaneu regulile de urmat în funcție de situația dvs. Italia și-a prelungit starea de urgență până la sfârșitul lunii martie, ceea ce oferă guvernului puteri mai mari de a implementa noi legi în scurt timp.

Italia necesită acum un „permis verde” pentru a intra în hoteluri, baruri, restaurante, cafenele, pentru a folosi transportul public și în majoritatea locurilor interioare. Acest permis super verde este disponibil doar persoanelor care sunt complet vaccinate, spre deosebire de anterior, când dovezile unui test negativ era suficientă.

Cetățenii și rezidenții italieni pot obține permise verzi în multe moduri, dar pentru vizitatori, în locul acestuia va fi acceptat un certificat de vaccinare din țara dumneavoastră de origine.

Cipru

Cipru nu mai solicită călătorilor complet vaccinați să facă un test înainte de plecare.

Toți călătorii cu vârsta de peste 12 ani trebuie să facă un test PCR la sosirea pe aeroportul din Cipru, care trebuie plătit de pasager. Testele sunt între 15-19 €. Călătorii trebuie apoi să se autoizoleze în cazarea lor până când primesc rezultatul, care ar trebui să fie în termen de trei ore. Dacă testul este pozitiv, turiștii trebuie să rămână în izolare și vor primi instrucțiuni de la Ministerul Cipriot al Sănătății.

Turiștilor li se poate cere să facă un alt test rapid COVID la 72 de ore de la sosire. Aceasta va fi gratuită pentru toți pasagerii care își prezintă cartea de îmbarcare.  Cipru operează, de asemenea, un „SafePass” pentru a accesa spațiile publice, unde trebuie purtate măști de protecție.

Toate sosirile trebuie să obțină un permis de zbor pentru Cipru, împreună cu un test PCR negativ pentru sosirile pe lista portocalie și roșie.

Danemarca

Toate restricțiile interne privind COVID-19 au fost ridicate. Măștile nu vor mai fi o cerință legală și nu va trebui să prezentați un certificat digital UE COVID (EUDCC) pentru a intra în restaurante, muzee și baruri.

Călătorii nu vor mai fi nevoiți să prezinte un test după sosire sau să treacă prin carantină obligatorie.

Toți străinii și nerezidenții care intră în Danemarca trebuie să continue să testeze înainte de sosire. Acesta poate fi un test PCR efectuat cu 72 de ore înainte de sosire sau un test antigen efectuat cu 48 de ore înainte de sosire.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Analiză stilistică și simbolică a Primului Cuplu din Stat, făcută de Vladimir Tătaru: George Simion sau Nicușor Dan?
Fanatik.ro
Ce să pui, de fapt, prin curte ca să nu mai vină căpușele. Este un truc pe care bunicii îl aplicau de fiecare dată și nu aveau deloc probleme
Capital.ro
Interzis în fața sau spatele blocului. Se cere semnătură la Asociația de Proprietari. Vecinii te pot bloca
Playtech.ro
Fostul sat pescăresc de pe marginea Dunării, cu plaje sălbatice și restaurante ascunse. O alternativă la litoral
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
Bomba despre originea COVID-19. Studiul exploziv care zdruncină teoria Chinei și rescrie începutul pandemiei
wowbiz.ro
Vești crunte despre fiul lui Ionel Ganea! Medicii au făcut anunțul cutremurător despre micuțul de doi ani, în urma accidentului de proporții, provocat chiar de tatăl lui. L-au resuscitat, a fost băgat în operație de urgență, dar ulterior...
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Un mare mister al Universului, rezolvat. Mare lovitură pentru știință
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Donjuanul milionar de 53 de ani se însoară cu iubita cu 21 de ani mai tânără
kanald.ro
Culiță Sterp, implicat într-un accident pe autostrada. În ce stare se află artistul
Cancan.ro
Povestea tristă de viață a 'prințului adormit' din Arabia Saudită. De două decenii se află în comă, în urma unui accident rutier cumplit 😢
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
România a pierdut o mare actriță. A strălucit asemeni soarelui în teatru și în film. Faima ei a trecut granițele
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
stirilekanald.ro
Fiul lui Ionel Ganea se zbate între viață și moarte. Micuțul se află în comă indusă, iar medicii sunt rezervați: "Este ventilat mecanic"
Salariul minim crește din 1 mai 2025 și ajunge la 4.500 lei
MediaFlux
Bani în plus la pensie pentru românii care au muncit 10 ani în grupe de muncă! Cum se face de fapt calculul
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
”Străinii mi-au dezvăluit traumele de familie” – ce se întâmplă într-o ședință de constelații familiale