Restricţiile de călătorie vor putea fi ridicate pe 15 iunie în Uniunea Europeană

Comisia Europeană recomandă ridicarea tuturor restricțiilor de călătorie în interiorul Uniunii Europene și a Spațiului schengen din 15 iunie, dar și redeschiderea granițelor externe ale UE pentru Balcanii de Vest din 1 iulie. 

RomaniaTV.net
11 iun. 2020, 12:37
Restricţiile de călătorie vor putea fi ridicate pe 15 iunie în Uniunea Europeană

Executivul european preconizează că „toate restricţiile” aplicate pentru a lupta împotriva pandemiei de coronavirus să fie ridicate pe 15 iunie, însă unele țări, precum Spania, prevăd amânarea momentului. 

Citeşte şi: Accesul în biserici, interzis şi după 15 iunie! BOR: „Revenirea în interiorul bisericilor, adecvată actualei realităţi sociale”

De asemenea, Comisia preconizează de asemenea redeschiderea „parţială şi progresivă” a graniţelor externe ale UE şi Spaţiului Schengen după 30 iunie. Ultimul cuvânt în ceea ce priveşte graniţele aparţine statelor membre iar Comisia nu poate face decât recomandări.

Executivul european apreciază că din 1 iulie călătorii care vin din Balcanii de Vest (Albania, Bosnia-Herţegovina, Kosovo, Muntenegru, Macedonia de Nord, Serbia) trebuie să fie autorizaţi să intre în UE, având în vedere că situaţia epidemiologică din aceste ţări este „similară sau mai bună” decât cea din UE.