Reţeta de cartofi prăjiţi a lui Chef Hadad. Secretul care îi transformă într-un preparat de lux

Celebrul chef Joseph Hadad a dezvăluit reţeta sa specială de cartofi prăjiţi. Cunoscutul bucătar a împărtăşit secretul care îi transformă într-un preparat demn de restaurantele de lux.

15 oct. 2022, 07:49
Reţeta de cartofi prăjiţi a lui Chef Hadad. Secretul care îi transformă într-un preparat de lux

Reţeta de cartofi prăjiţi a lui Chef Hadad. Cunoscutul bucătar a dezvăluit metoda prin care poţi obţine o nişte cartofi prăjiţi crocanţi şi extrem de delicioşi.

Reţeta de cartofi prăjiţi a lui Chef Hadad. Cum să-ţi iasă delicioşi şi crocanţi

Citeşte şi Ciorba de perişoare cu gust dumnezeiesc. Secretul reţetei celui mai popular preparat românesc

„Pentru cartofi prăjiți crocanți, o metodă bună este să fie blanșați înainte. Puneți-i în apă care fierbe pentru 3 minute, apoi lăsați-i 10 minute în apă foarte rece. După care uscați-i pe un prosop și puneți-i la prăjit în ulei. Blanșarea (n. r. opărire) scoate o parte din umiditatea din cartofi, ajutând la o prăjire mai crocantă.

Iar pentru un piure și mai cremos, încercați să fierbeți cartofii în smântână lichidă cu un pic de unt și ulei de măsline. După ce au fiert, scurgeți lichidul, păstrându-l, zdrobiți cartofii și apoi adăugați treptat o parte din smântâna în care au fiert, până obțineți consistența dorită, și, evident, asezonați.”, a dezvăluit chef Hadad pe blogul său.

De asemenea, cunoscutul bucătar a dezvăluit şi alte trucuri care vă vor ajuta enorm în bucătărie.

„Dacă nu vreți să vă chinuiți cu decojirea cartofilor fierți în coajă, un truc simplu este să îi crestați de jur-împrejur la jumătate când sunt încă cruzi. După ce au fiert și i-ați scurs, lăsați-i un pic să se răcească și apoi prindeți fiecare cartof de ambele capete, trăgând ușor. Coaja se va îndepărta dintr-o bucată pe fiecare parte.

Tot cartofii fierți în coajă pot fi transformați cu ușurință în piure. Nu trebuie să folosiți trucul de mai sus. Este suficient să îi fierbeți ca de obicei. Când sunt gata, se taie pe jumătate. Pe un bol se așază o strecurătoare cu ochiuri mari sau un grătar caroiat cu ochiuri mici. Așezați jumătățile de cartof cu tăietura în jos și presați ușor cu palma. Pulpa va trece prin grătar, iar coaja va rămâne deasupra,

Dar și coaja este bună! Mai ales că are o grămadă de nutrienți. Dacă aveți nevoie de miez, nu aruncați cojile. După ce ați spălat bine cartofii, curățați-i fiind generoși cu cantitatea de pulpă care rămâne pe coajă. Întindeți cojile pe o tavă cu hârtie de copt, stropiți-le cu ulei, sare și piper, poate și niște boia afumată, și dați-le la cuptor. Vor ieși delicioase”, a mai dezvăluit celebrul chef.

Citeşte şi Cele mai bizare rețete culinare pe care le poți încerca. Supa de șarpe, budinca de sânge sau broasca vie, considerate adevărate delicatese