Pentru a obține murături crocanti, trebuie să știi ce castraveți să alegi. Se recomandă ceu de tip cornișon, de dimensiuni mici sau medii, cu coajă fermă și lucioasă, fără pete sau lovituri. Ideal e să folosești castraveți bio, proveniți din grădini locale sau cultivați în propria curte. Castraveții crescuți în mod natural își păstrează mai bune textura și absorb saramura uniform.
Cei mai apreciați castraveți sunt cei preparați în saramură, fără adaos de oțet. Este rețeta clasică pe care o regăsim în multe gospodării și care oferă gustul autentic al copilăriei.
Citește și: Mihaela Bilic explică de ce NU e bine să spălăm orezul înainte de a-l găti: „Pierdeți aderența dintre boabe”
Ingrediente
Mod de preparare
Spală bine castraveții și lasă-i la înmuiat timp de 1 – 2 ore în apă rece, pentru a-și păstra fermitatea. Între timp, fierbe apa împreună cu sarea grunjoasă și las-o să se răcorească până devine călduță. În borcanul sterilizat, așază la bază mărarul, hreanul, usturoiul și condimentele. Castraceții trebuie să fie așezați cât mai compact, pentru a nu perimte aerului să pătrundă.
Dacă vrei să-i consumi rapid, poți acoperi borcanul cu tifon și lăsa temperatura camerei timp de câteva zile. Dacă vrei să-i păstrezi pentru iarnă, borcanul trebuie închis ermetic și depozitat într-un spațiu răcoros.
Citește și: Rețetă inedită de fasole prăjită. Ingredientul secret care o va face incredibil de gustoasă
Trucuri esențiale: