Rețeta de chec cu nuci! Este de post, iar gustul este absolut divin! Orice gospodină adevărată trebuie să încerce acest desert

Mai sunt câteva zile până la Crăciun, ceea ce înseamnă că au mai rămas câteva zile de post. Pentru gospodine această perioadă este o adevărată aventură, deoarece trebuie să devină creative din punct de vedere culinar. Iată o rețetă care te va îndulci de tot și te va ajuta să îți impresionezi familia.

14 dec. 2023, 14:02
Rețeta de chec cu nuci! Este de post, iar gustul este absolut divin! Orice gospodină adevărată trebuie să încerce acest desert
Rețeta de chec cu nuci! Este de post, iar gustul este absolut divin! Orice gospodină adevărată trebuie să încerce acest desert

Te invităm să descoperi secretul unui chec cu nuci de post! Acest desert este cu adevărat o explozie de gust și texturi care poate să îți însoțească momentele speciale sau să te răsfețe într-o zi obișnuită. Această rețetă îmbină savoarea nucilor cu dulceața unui chec pufos și aromat. Această rețetă simplă și apetisantă este ideală pentru a satisface pofta de ceva dulce în perioadele de post. Ai nevoie de doar câteva ingrediente și de câteva minute libere.

Citește și: Lidia Buble se pregătește de nuntă! Cântăreața și Horațiu Nicolau nu mai pot trăi unul fără altul: „Sunt gata, mă veți vedea în rochie de mireasă”

Ingrediente chec de post cu nuci

  • 500 g faina
  • 300 g zahar
  • 200 g miez de nuca
  • 1 cana apa rece sau lapte vegetal
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingura bicarbonat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 praf de sare
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • zahar pudra pentru decor

Rețetă de chec de post! Este extrem de simplu de realizat și reprezintă o alegere ideala pentru zilele în care dorești să respecți tradiția fară a consuma produse de origine animala. Pentru a îmbunătăți acest desert, ai posibilitatea să adaugi diverse ingrediente, precum fructe confiate, coji de portocale, migdale sau chiar o banana, în funcție de preferințele tale.Poți varia cantitatea de zahar pentru a obține dulceață dorita.

Începe prepararea checului prin a amesteca într-un castron mai mare faina, scorțișoara, zaharul, praful de copt și bicarbonatul de sodiu. Miezul de nucă trebuie tăiat mărunt, iar acesta se adaugă apoi peste ingredientele menționate. Daca dorești, poți incorpora și o banana coapta.

Apa se amesteca cu esență de vanilie și se adaugă treptat peste amestecul din castron, amestecând continuu până la obținerea unei compoziții omogene. Adaugă apoi uleiul de floarea soarelui, amestecând bine până când acesta este incorporat în aluatul de chec de post cu nuci. Frământă bine întregul aluat și aseaza-l într-o forma de copt, acoperita cu hârtie de copt sau unsa cu puțin ulei.

Pentru un aspect mai estetic, poți presară miez de nuca pe deasupra. Preîncălzește cuptorul la 180 de grade Celsius, iar checul vă fi copt în aproximativ 40-50 de minute sau până când capătă o culoare aurie. Pentru a verifica daca este gata, folosește testul scobitorii: introdu-o în chec, iar daca iese curata, acesta este gata de servit. Lasă checul să se răcească înainte de a-l tăia, iar pentru un aspect final delicios, presară puțin zahar pudra deasupra. Savurează aroma îmbietoare a acestui desert!

Citește și: Daniel Balaș șterge pe jos cu cei care spun că este susținut de babele nebune ale României! ”Când păduchele ajunge șef și prostituata doamnă atunci începe deranjul”