Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea. Chef-ul a dezvăluit secretul: „Mie îmi place foarte mult, fac o dată la 2-3 zile”

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea. Este unul dintre cei mai apreciați bucătari din România, iar alături de Cătălin Scărlătescu și Florin Dumitrescu face furori la emisiunea Chefi la cuțite, difuzată pe Antena 1. Show-ul culinar se bucură de un real succes, iar asta și datorită celor trei jurați.

19 aug. 2023, 09:00
Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea. Chef-ul a dezvăluit secretul: „Mie îmi place foarte mult, fac o dată la 2-3 zile”
Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea. Chef-ul a dezvăluit celor cărora le place să gătească pâine care este rețeta minune cu un singur gram de drojdie. Celebrul bucătar propune o rețetă inedită de pâine care are o crustă și un gust divin.

Citește și: Sorin Bontea le răspunde clienților nemulțumiți, după ce a fost umilit de cei care i-au comandat coasta celebră: „Asta e problema în bucătăria românească, din păcate”

Rețeta de pâine a lui Sorin Bontea

Salut! Iată rețeta minune cu un singur gram de drojdie. Mie îmi place foarte mult pâinea așa că m-am hotărât să o fac. Fac o dată la 2 – 3 zile.

Ingrediente:

1 kg de făină

20g de sare

1g de drojdie

780ml apă caldă

Mod de preparare:

O frământ bine, câteva minuțele, nu mare lucru. Să nu fac cocoloașe și atâta tot. Am pus coca cu o consistență puțin moale într-o cutie cu puțin ulei de măsline pe fund.

O las la dospit 20-30 de minute, la temperatura camerei, cu capacul pus pe cutie. Dacă nu o puneți în ulei, ar trebui să stea într-un bol cu apă călduță.

Repetăm procesul de împăturire a ei de 4 ori, la fiecare 20 de minute, apoi o lăsăm la dospit peste noapte, aproximativ 12 ore. Știu că durează foarte mult, dar, cred eu, că merită așteptarea”, a scris Sorin Bontea pe pagina sa de Instagram.

După cele 12 ore, chef Sorin Bontea împarte coca în două, o împăturește trăgând „ca la brânzoaice” colțurile de „cam opt ori” către centru și mai lasă coca la dospit încă 50 de minute într-un bol/coș cu puțină făină pe margine (la temperatura camerei).

Între timp, cuptorul trebuie încălzit la 250 de grade Celsius. Chef Sorin Bontea introduce apoi o cratiță de fontă în cuptor pentru a se încinge 20-30 de minute.

Pune coca dospită în cratița din fontă încălzită în prealabil și o lasă (cu capacul pus) timp de 30 de minute în cuptor, la 250 de grade.

După cele 30 de minute, capacul se scoate și mai este lăsată 10-15 minute, în funcție de cât de rumenă ne dorim să fie.