Rețetă de post cu gem de afine, ideală pentru credincioși! Desertul simplu și gustos pe care îl vei face în fiecare weekend. Gata în doar 15 minute

Perioada în care creștinii vor ține post se apropie cu pași repezi. Deci, dacă nu știi ce să mai gătești, îți prezentăm un desert simplu și rapid, cu care îi vei da pe ceilalți pe spate! Cum se prepară tarta de post cu gem de afine.

05 mart. 2024, 11:29
Rețetă de post cu gem de afine, ideală pentru credincioși! Desertul simplu și gustos pe care îl vei face în fiecare weekend. Gata în doar 15 minute

Credincioșii știu că postul este una dintre perioadele ce au nevoie de respectarea regulilor, și anume, abaterea de la carne, lactate, dar și gânduri rele.

În cazul în care și tu ești în căutarea unui desert simplu și rapid cu care să îi dai pe spate pe cei dragi în această perioadă în care ne aflăm, noi îți propunem rețeta de tartă de post cu gem de afine.

Citește și Rețete mănăstirești de post! Secretele măicuțelor de la Mănăstirile din Sibiu au ieșit la iveală după zeci de ani. Trebuie neapărat să le încerci în Postul Crăciunului

Chiar dacă ți-e poftă de un mic desert, în mijlocul zilei, sau chiar dacă vrei să-ți servești musafirii cu ceva dulce și ușor, tarta cu gem de afine este un deliciu pe care cu greu l-ar putea refuza cineva.

Desigur, nu trebuie să ții post ca să gătești un asemenea desert. De fapt, ca să ții post nu trebuie neapărat să se apropie cele mai mari sărbători ale anului, corect?

Totuși, indiferent în ce perioadă vrei să prepari acest desert, îți prezentăm o rețetă delicioasă care implică afinele! Cui nu îi plac afinele?

Probabil știi despre aceste fructe că sunt unele dintre cele mai apreciate fructe de pădure, atât pentru gustul lor dulce-acrișor, cât și pentru beneficiile pe care le au pentru sănătate. Afinele sunt bogate în vitamine și minerale.

Ingrediente

  • 350 g făină;
  • 2 ouă;
  • 200 g unt;
  • 150 g zahăr;
  • o lingurița coajă rasă de lămâie;
  • un borcan gem de afine.

Cum se prepară

Pentru a prepara această rețetă de tartă cu gem de afine, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să pui toate ingredientele într-un mixer.

În continuare, aluatul va fi gata în momentul în care nu se mai lipește de vas, următorul pas este să îl lași să se odihnească pentru aproximativ o oră la temperatura ambiantă.

Urmează pasul în care se împarte aluatul în două. În timp ce jumătate din el se pune pe fundul unei forme cu pereți detașabili, cealaltă se împletește și se așază deasupra, pe margine.

După aceea, tarta se umple cu gem de afine și se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

Despre afine se știe că sunt unele dintre cele mai consumate fructe din întreaga lume, iar aceste fructe au un gust delicios și dețin o mulțime de beneficii pentru organism.

De altfel, afinele sunt cultivate peste tot în lume, mai exact, în Europa, Asia, Groenlanda, Canada, însă ele sunt originare din America de Nord.

Aceste fructe se găsesc și la noi în țară, mai ales în zonele montane, asta pentru că au nevoie de umiditate și de temperatură moderată.

Mai mult decât atât, afinele au numeroase beneficii pentru organism și reprezintă un instrument pentru menținerea unei stări bune de sănătate.

Citește și Rețetă de chiftele mănăstirești de post. Ai nevoie de doar câteva legume și un sos

Mai mult decât atât, afinele au numeroase beneficii pentru organism și reprezintă un instrument pentru menținerea unei stări bune de sănătate, potrivit MerryBerry.ro.