Reţeta de sarmale balamuc. Ingredientul secret pe care orice gospodină trebuie să îl folosească! Vei uita de carnea tocată

Se revoluţionează tradiţionala reţetă de sarmale! Nu mai conţine carne de porc sau de vită, ci o combinaţie de gusturi şi arome care sunt curcubeu pe cerul gurii.

19 feb. 2022, 11:06
Reţeta de sarmale balamuc. Ingredientul secret pe care orice gospodină trebuie să îl folosească! Vei uita de carnea tocată

Vă prezentăm reţeta de sarmale balamuc, cunoscută şi sub numele de reţeta de sarmale cu peşte. Ideea indrăzneaţă vine din faptul că vorbim despre o reinterpretare a tradiţionalelor preparate atât de îndrăgite în bucătăria din România, din Europa de Est şi din întreg Orientul.

Ceea ce cu totul inedit la reţeta de sarmale cu peşte este umplutura gustoasă de ton, orez şi legume, toate acestea fiind completate de o notă uşor picantă. E varianta ideală pentru cei care preferă ardeiul iute sau fulgii de chilly pe lista de ingrediente.

Citeşte şi: Testul lingurii îţi spune de ce problemă de sănătate suferi. Cum îl efectuezi pentru rezultate cât mai precise

Sarmalele sunt preferatele românilor, fie că sunt cele în cu varză murată, dulce sau în foi de viţă de vie. De departe, cele mai populare sunt cele care conţin carne de porc, însă merită să încercaţi reţeta de sarmele cu peşte.

Sarmalele cu ton sunt delicioase, aromate şi au un aspect si colorit special. Acestea se pot pregăti de sărbători, dar şi în post. Pentru că au în compoziţie carnea de peşte, se spune că sunt mai sănătoase decât sarmalele tradiţionale, potrivit adygio.com.

Reţeta de sarmale balamuc. Cea mai bună reţetă de sarmale cu peşte. Ingredientele necesare pentru sarmale cu ton

INGREDIENTE

1 buc varza medie murata tinuta in apa rece pentru 2-3 ore
650 g ton din conserva
300 g orez
1 buc ardei gras rosu
300 g rosii pasate sau decojite
6 fire ceapa verde
1 lingurita boia dulce
cimbru uscat
fulgi de chilly
1 legatura marar
sare
cateva boabe de piper
piper negru macinat
1 buc ardei iute
ulei

Reţeta de sarmale balamuc. Mod de preparare

Taie ceapa verde si ardeiul iute. Taie si ardeiul gras rosu in cubulete si toaca mararul.
Pune o oala la foc mediu iar cand aceasta este incinsa adauga 6-7 linguri de ulei. Adauga ceapa verde cu ardeiul iute. Pune putina sare si lasa-le in jur de un minut. Adauga ardeiul gras si condimenteaza cu piper, fulgi de chilly, boiaua dulce.
Adauga imediat orezul spalat si lasa-l cu legumele in jur de 3 minute. Adauga apoi rosiile decojite, putin cimbru uscat si jumatate din mararul tocat. Amesteca si lasa totul la foc pentru inca un minut.
Ia cratita deoparte si lasa amestecul sa se racoreasca putin dupa care poti sa adaugi tonul maruntit.
Taie foile de varza pe jumatate in cazul in care ai foi de varza mari. Indeparteaza conturul foii de varza inainte de portionare.
Pune o lingura de amestec pe o jumatate de foaie. Acopera cu lateralele foii si ruleaza.
Procedeaza la fel cu urmatoarele foi de varza murata.
Pune foile ramase una peste alta si ruleaza-le strans. Taie ruloul de varza in fideluta.
Adauga mararul tocat ramas si amesteca-l bine cu fideluta de varza.
Pune aproximativ 3 linguri de ulei in oala pe care o vei folosi. Aseaza un strat de fideluta peste care sa presari cimbrul ramas. Adauga cateva boabe de piper si aseaza sarmalele de jur imprejurul cratitei.
Acopera sarmalele cu un strat de fideluta si cateva boabe de piper.
Adauga apa fierbinte cat sa ajunga la nivelul sarmalelor.
Pune cratita la foc mic pentru aproximativ 1 ora si jumatate. Completeaza cu apa fierbinte pentru a nu stopa fierberea, asta in cazul in care apa scade.
Cand sarmalele au fiert, poti lua cratita deoparte. Sarmalele se servesc cu mamaliguta, smantana acra si extra ardei.

Citeşte şi: Nu mai consuma aceste alimente dacă treci de 40 de ani. Specialiștii atrag atenția: Crește riscul demenței!