Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret al celebrului bucătar: „Dacă brevetam ideea, eram milionar azi!”

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit reţeta sa specială de şniţele de pui. Celebrul bucătar de la "Chefi la cuţite" spune că această reţetă l-ar fi făcut milionar, dacă o breveta.

20 mai 2022, 16:44
Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu. Ingredientul secret al celebrului bucătar: „Dacă brevetam ideea, eram milionar azi!”

Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu. Cunoscutul bucătar a făcut publică reţeta sa secretă de şniţele de pui. Ca să-i iasă cât mai crocante, Scărlătescu foloseşte un ingredient special.

Reţeta de şniţele a lui Cătălin Scărlătescu. Doar aşa îţi ies delicioase

Cătălin Scărlătescu a dezvăluit cum a ajuns să gătească şniţele de pui cu fulgi de porumb. Ideea i-a venit în urmă cu mai bine de 17 ani, pe vremea când lucra ca bucătar la o terasă.

Citeşte şi Reţeta irezistibilă de cartofi zdrobiţi a lui Cătălin Scărlătescu. Trucul banal învăţat de la bunica sa

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă.

Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a povestit Cătălin Scărlătescu.

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: piept de pui, sare, piper, ierburi aromatice în funcţie de preferinţe, unt, fulgi de porumb cu miere, , smântănă de gătit, muştar, trufe, ulei pentru prăjit.

Mod de preparare

Se porţionează carnea de pui, după care se asezonează cu sare, piper şi ierburile aromatice preferate. Preparăm un amestec format din unt, smântână de gătit, trufe şi muştar. Trecem bucăţile de carne prin amestecul obţinut, apoi se tăvălesc prin fulgii de porumb zdrobiţi.

La final, se prăjesc într-o baie de ulei.

Asta este tot, poftă bună!

Citeşte şi Reţeta de clătite pufoase a lui Chef Florin Dumitrescu pe care le mănâncă şi Cătălin Scărlătescu