Reţeta de supă de roşii a lui Radu Anton Roman. Ce să pui în ea ca să-ţi iasă delicioasă. Secretul celebrului bucătar

Regretatul Radu Anton Roman a dezvăluit în cartea "Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti" reţeta sa de supă de roşii.

10 sept. 2022, 15:02
Reţeta de supă de roşii a lui Radu Anton Roman. Ce să pui în ea ca să-ţi iasă delicioasă. Secretul celebrului bucătar

Reţeta de supă de roşii a lui Radu Anton Roman. Se face foarte uşor şi este absolut delicioasă. Respectă cu stricteţe reţeta iar cei dragi vor mânca cea mai bună supă de roşii din viaţa lor.

Reţeta de supă de roşii a lui Radu Anton Roman. Uite cum se face

Citeşte şi Reţetă varză murată perfectă. Ingredientul secret al lui Radu Anton Roman

Pentru prepararea delioasei supe ai nevoie de următoarele ingrediente: un pahar cu orez, o ceapă, pătrunjel, busuioc, sare şi piper după gust, un morcov, un kilogram de roşii răscoapte, să dea zeamă.

Mod de preparare

‘’Se taie roşiile cubuleţe. Se rad ceapa şi morcovul. Se pun la fiert toate, orez, roşii, ceapă, morcov, sare, piper, în 2 litri apă. Se toacă verdeaţa. După o jumătate de oră se ia de pe foc, se presară verdeaţă’’, a scris regretatul bucătar şi gastronom în cartea „Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Reţeta de zacuscă a lui Radu Anton Roman

Ai nevoie de următoarele ingrediente: trei kilograme de vinete, trei kilograme de gogoșari roșii, trei kilograme de roșii, două kilograme de ceapă, 10 ardei capia, 750 ml de ulei, o căpăţână de usturoi, doi ardei iuţi, sare, piper şi boia după gust.

Vinetele se coc pe plită, se curăţă de coajă şi se scurg.

„Gogoșarii, ardeii și ceapa se grijesc, apoi se toacă și se pun la călit în ulei încins. Se pun la călit și vinetele. Roșiile se curăță de nodul verde și tare, se toacă mărunt și se adaugă la prăjeală. Totul va bolborosi vreme de 1 oră, în vas acoperit, pe foc mic, amestecând des, să nu se prindă. În sfârșit se pune usturoi, sare, piper, se mai lasă să dea în câteva clocote. Se conservă în borcane bine închise. Pentru siguranță, se pun borcanele cu zacuscă într-o cratiță mare, la fiert, încă o  jumătate de oră”, a scris Radu Anton Roman în cartea “Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti”.

Citeşte şi Cum să prepari compotul de piersici. Reţeta desertului de toamnă preferat al românilor