Rețetă delicioasă de iaurt de casă! Se prepară repede și are un gust demențial

Iaurtul este ideal pentru realizarea sosurilor, dar și mâncat simplu. Cu câțiva castraveți poți face un sos de tzatziki genial! Ai încercat vreodată iaurt de casă? Dacă nu, avem pentru tine o rețetă delicioasă!

23 feb. 2024, 15:40
Rețetă delicioasă de iaurt de casă! Se prepară repede și are un gust demențial

Iaurtul este ideal pentru realizarea sosurilor, dar și mâncat simplu. Cu câțiva castraveți poți face un sos de tzatziki geniali Rețetă delicioasă de iaurt de casă. Cum se face simplu și rapid.

Preparatul cremos este 100% natural și se poate pregăti din orice fel de lapte, gospodinele cunoscând mai multe modalități pentru un rezultat ca la carte.

Citește și Beneficiile pe care „pâinea săracilor” le are asupra organismului. Planta este mai bogată în principii nutritive decât fructele și legumele

Preparatul cremos este 100% natural și se poate pregăti din orice fel de lapte, gospodinele cunoscând mai multe modalități pentru un rezultat ca la carte.

Cum se poate realiza fără bătăi de cap și într-un timp relativ scurt. Pentru a te bucura de un preparat culinar natural este nevoie de câteva ingrediente simple.

Printre acestea se numără un litru de lapte integral sau semi-degresat.

Gospodinele preferă de cele mai multe ori laptele nepasteurizat. De altfel, femeile mai au nevoie de 2-3 lingurițe de iaurt natural, drept starter.

În plus, mai trebuie să aibă la dispoziție o oală încăpătoare, un termometru de bucătărie și un termos sau alt recipient izolat termic.

Cel mai important detaliu este alegerea produselor de calitate pentru un rezultat perfect.

Totodată, pentru un gust aparte unele gospodine obișnuiesc să adauge în iaurtul de casă și un praf de sare.

Rețeta poate avea mai multe sau mai puține grăsimi, în funcție de preferințele fiecărei persoane în parte.

Iaurtul de casă se face prin punerea laptelui la fiert, la foc mediu.

Asigură-te că temperatura ajunge la aproximativ 85-90 grade Celsius pentru a se distruge complet bacteriile nedorite din laptele care stă pe aragaz, potrivit Bucatearomate.ro.

Procesul de fierbere ajută foarte mult și la închegarea iaurtului.

Apoi, se lasă la răcit până când temperatura atinge 45-50 de grade Celsius. Separat, se adaugă iaurtul natural cu puțin lapte cald pentru a-l subția.

Amestecul obținut se toarnă în oala cu laptele încălzit și se folosește o lingură pentru a se distribui uniform cultura de iaurt.

Se lasă la rece câteva ore

Compoziția se toarnă într-un recipient termoizolant sau într-un termos, care se înfășoară într-un prosop pentru a menține căldura.

Trebuie să lăsați amestecul să fermenteze vreme de 6-8 ore sau până când se obține consistența dorită.

Cu cât va sta mai mult în recipient, cu atât iaurtul va fi mai gros și mai delicios.

După fermentare iaurtul de casă se păstrează la frigider.

Citește și Desertul copilăriei: salam de biscuiţi. În această rețetă nu se adaugă zahăr

Preparatul culinar se lasă la rece preț de câteva ore până când se răcește și se întărește cât trebuie. La acest pas femeile pot adăuga îndulcitori sau arome opționale, printre care se numără miere, fructe sau vanilie.