Rețetă delicioasă de post, gata în câteva minute! Pate de ciuperci și caju, un preparat perfect pentru credincioși. Ai nevoie doar de patru ingrediente

Dacă vrei să ții post, există mai multe tipuri de mâncare pe care le poți savura. De exemplu, poți prepara pateu de casă, cu bani puțini și fără prea mult efort. Pe lângă gustul delicios, metoda de preparare este foarte ușoară, iar ingredientele puține. Iată cum poți găti un pate de ciuperci și caju!

12 mart. 2024, 23:39
Rețetă delicioasă de post, gata în câteva minute! Pate de ciuperci și caju, un preparat perfect pentru credincioși. Ai nevoie doar de patru ingrediente

Pentru că urmează să intrăm în perioada Postului Paștelui, pateul vegetal este la îndemâna credincioșilor, fiind un produs foarte consumat de persoanele care vor să nu mănânce un timp carne și lactate.

Citește și Rețetă de post cu gem de afine, ideală pentru credincioși! Desertul simplu și gustos pe care îl vei face în fiecare weekend. Gata în doar 15 minute

Totuși, există posibilitatea să îl prepari chiar la tine în bucătărie! Pateul vegetal făcut în casă este mult mai sănătos și hrănitor decât cele cumpărate de pe rafturile supermarketurilor. De altfel, poate fi făcut din orice legume sau combinație de legume, după gustul fiecăruia.

Astăzi îți prezentăm o rețetă diferită de pate vegetal! Este vorba despre pate cu ciuperci și caju, o delicatesă în adevăratul sens al cuvântului!

Vei avea nevoie de ingrediente pe care, cel mai probabil, le ai deja prin bucătărie.

Ingrediente

  • 250 g ciuperci
  • 100 g caju
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 2 linguri ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • cimbru

Cum se prepară

Pentru a prepara această rețetă de pate cu ciuperci și caju, trebuie mai întâi să pui caju-ul într-o tigaie fără ulei și să îl rumenești ușor.

Apoi, toacă bine ceapa, usturoiul, și ciupercile și pune-le la călit în câteva linguri de ulei. Poți să adaugi sare și piper după gustul tău. După aceea, lasă totul pe foc până când legumele s-au călit, potrivit LecturișiArome.ro.

Următorul pas este să pui toate ingredientele într-un blender. Atenție, dacă ți se pare că au mult ulei, ideal este să îl scurgi, deoarece caju-ul are deja o textură uleioasă.

Tot ce mai rămâne de făcut este să mixezi bine totul, până când obții o pastă fină și omogenă. La final condimentează cu sare și piper, asta după ce ai gustat din deliciosul aperitiv.

Citește și Cele mai gustoase și pufoase gogoși mănăstirești! Rețeta de post a măicuțelor de la Mănăstirea Voroneț care o să te facă să te lingi pe degete

Poți să mai presari puțin cimbru, apoi mixează din nou. Poți servi acest mic deliciu alături de pâine prăjită și câteva felii de roșie proaspătă și cu siguranță vei mai găti acest pateu, chiar și când nu ții post!