Reţeta delicioasă de prăjitură de post cu mere preparată de bunica Gherghina! Bonus reţeta secretă de cornulețe cu gem a bunicii Gherghina

Bunica Gherghina vine cu o nouă rețetă, de această dată perfectă pentru Postul Paştelui, cu mere rase și sirop de zahăr ars.
Irina Dumitrescu
05 apr. 2024, 11:34
Reţeta delicioasă de prăjitură de post cu mere preparată de bunica Gherghina! Bonus reţeta secretă de cornulețe cu gem a bunicii Gherghina

Bunica Gherghina vine cu o rețetă pentru toți urmăritorii ei, și anume prăjitura de post cu mere rase și sirop de zahăr ars, perfectă pentru perioada de dinaintea sărbătorilor.

Cum prepară bunica Gherghina prăjitura cu mere și sirop de zahăr ars?

Bunica Gherghina, cunoscută pe rețelele de socializare pentru rețetele sale, vine cu o rețetă de post, iar de această dată a preparat prăjitură cu mere rase și sirop de zahăr ars, sirop pe care l-a realizat chiar ea.

Astfel, spune pas cu pas care sunt etapele pentru a ajunge la desertul perfect și cum trebuie preparat.

Ingrediente:

  • 4 mere
    Lămâie
    Ulei
    Zahăr
    Bicarbonat de sodiu
    Praf de copt
    Făină
    Sirop de zahăr ars

Mod de preparare:

„Prăjitură de post cu mere rase și sirop de zahăr ars. Siropul se face în felul următor:  4 linguri de zahăr le aveți pe foc, iar când s-a ars bine, s-a caramelizat, puneți o jumătate de litru de apă.  Acum radem merele. Am ras și merele. Și acum începem.  O cană de zahăr, o jumătate de cană de ulei, punem și sirpoul de zahăr ars, 10 linguri de făină, un plic de praf de copt, o linguriță de bicarbonat și zeamă de lămâie.

Atenție! Nu se pune nicio esență. Pentru că are aroma de la zahărul ars.”, a povestit bunica Gherghina. Dacă ai pofta de o prăjitură, dar ții post, acesta este desertul perfect pentru tine.

 

Bunica Gherghina, celebră pe Tik Tok, i-a uimit pe jurații de la Chefi la cuțite: „De când am făcut atâtea vizualizări simt că întineresc, nu mă mai doare nimic”

Cum trebuie coaptă plăcinta cu mere?

Dacă ați urmat toți pașii de mai sus în prepararea plăcintei cu mere, bunica Gherghina spune și cum anume trebuie pregătită tava înainte să punem compoziția, dar și cât trebuie să stea aceasta la cuptor și gradele setate. Cu toate acestea, este foarte important ca cei care doresc să facă această rețetă să fie atenți la cuptorul de acasă, deoarece prăjitura se poate coace în mai mult sau mai puțin timp, în funcție de el, așa că trebuie verificată permanent.

„Acum amestecăm, ungem tava de ulei și tapotăm tava cu făină. Punem toată compoziția în tavă și băgăm la cuptor jumătate de oră, la temperatura de 250 de grade. Dar depinde și cum aveți cuptorul. Verificați cum se coace.”, a mai povestit bunica Gherghina.

 

Rețeta de cornulețe cu gem a bunicii Gherghina, de pe Tik Tok. Ingredientul de la țară care le dă gustul aromat

Bunica Gherghina a cucerit TikTok-ul cu rețetele sale. În cazul în care ați rămas fără idei de preparate de post, venim în ajutorul vostru cu o rețetă clasică de cornulețe cu gem. Pentru prepararea acestei rețete vei avea nevoie de câteva ingrediente. Mai mult, aceasta se prepară în doar câteva minute.

Rețeta secretă de cornulețe cu gem a bunicii Gherghina
Pentru mulți cornulețele cu gem au gust de copilărie. Bunica Gherghina a dezvăluit secretul celor mai bune cornulețe cu gem. Pentru un gust mai bun, cunoscuta bunică recomandă folosirea gemului de vișine. Mai mult, aceasta a dezvăluit și secretul în cazul în care gemul este prea subțire.

Pentru prepararea acestei rețete, vei avea nevoie de:

  • făină
    praf de copt
    apă minerală
    ulei
    sare
    zahăr
    drojdie
    gem

Cum se fac cornulețele cu gem
Primul pas constă în punerea făinii într-un vas. Peste aceasta vom adăuga o linguriță de sare. După ce am pus sarea, putem adăuga și două lingurițe de zahăr, dar și două căni de apă minerală.

Când toate ingredientele sunt puse în bol, ne putem apuca de frământarea aluatului. Peste acesta se adaugă și drojdie dar și praf de copt. E necesar să frământăm aluatul până când devine cocă.

Cum se face ciorba de raci, preferata lui Nicolae Ciucă. Rețeta explicată de bunica Gherghina, pas cu pas

Ce putem face dacă gemul este prea subțire
Când coca este gata, o putem întinde. Ulterior, vom tăia fășii în formă de triunghi în care adăugăm o linguriță de gem. Dacă gemul este prea subțire nu ar trebui să vă faceți griji. Puteți adăuga o lingură de griș.

După ce punem gemul în fâșii, putem începe să rulăm cornulețele. Acestea se lasă la cuptor pentru 15 minute. După ce le scoatem, putem pune deasupra acestora zahăr pudră. În doar câteva minute, ați pregătit un desert sănătos, care va fi apreciat de toți membrii familiei.

De mai bine de doi ani, bunica Gherghina postează astfel de rețete pe TikTok. Cea care ”i-a făcut intrarea”  în lumea influencerilor, a fost chiar nepoata Gherghinei. Tănăra a postat un videoclip cu bunica. Primul clip postat a adunat mii de vizualizări, lucru la care niciuna dintre ele nu se așteptau.

Povestea sfâșietoare a bunicii Gherghina. Lumea care o vede pe TikTok nu are habar de câtă suferință a avut parte: „Mi-a lăsat-o în brațe și a plecat”

Cu toții am văzut cel puțin o singură dată un videoclip de-ale bunicii Gherghina, pe numele real Bereghianu Gherghina (74 de ani), femeia care a devenit iubită de milioanele de români, grație originalității și simplității de care mereu dă dovadă. Deși este faimoasă pe TikTok și mereu reușește să emane o energie bună, bunica Gherghina are un trecut deloc ușor.

Citește și: Prăjitură cu glazură de ciocolată! Rețeta secretă a bunicii Gherghina care a rupt Tik Tok-ul în două. Este aur pentru papilele gustative

Dedicată trup și suflet nepoatei sale, Cătălina, pe care o crește de la vârsta de 2 ani, după ce mama ei a abandonat-o, bunica a cunoscut  vremurile de schimbare din țara noastră, trăind de pe vremea comunismului, ajungând să cunoască și viața în democrație. Se numără printre bătrânii care pot oferi un sfat de viață util tinerilor din generația noastră.

În ciuda tuturor provocărilor cu care viața a pus-o la încercare, Gherghina a făcut unul dintre cele mai nobile lucruri cu care cineva se poate mândri în viață: a crescut cu greu și devotament nepoata, și mereu a încercat să-i facă pe plac cu orice.  Cătălina a fost părăsită de mamă atunci când avea doar doi ani, dar bunica ei a avut grijă să crească frumos.

„De la doi ani a părăsit-o mama ei. Mi-a lăsat-o în brațe și a plecat. Eu am mers cu ea de mânuță și la grădiniță și la școală și peste tot. Și la ședințe la liceu. Tot ce fac, fac să o bucur pe ea”, este povestea împărtășită de bunica Gherghina.

Cătălina, o tânără a generației noastre, a observat cum internauții sunt fascinați de clipurile video în care apare bunica sa, astfel că au devenit virale prin prisma TikTok-urilor în care bunica gătește sau desfășoară alte activități. Ea îi datorează totul bunicii sale, la adresa căreia are doar cuvinte de laudă:

„Înseamnă totul fiindcă ea m-a crescut de când aveam doi ani! Înseamnă totul! Vedeam multe persoane că își postează bunicii pe TikTok și am vrut și eu să văd cum este! Dintr-o întâmplare am postat-o și pe ea! Dar nu mă gândeam că o să ajungă așa departe! Aveam videoclipuri acolo cu ea în telefon și într-o zi m-am gândit să o postez și am postat-o și încă de la primul videoclip a strâns foarte multe vizualizări!”, a explicat Cătălina.

Citește și: Rețetă bătută cu brânză. Cum se prepară desertul tradițional al bunicii Gherghina. Are puține ingrediente și se prepară foarte rapid

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Devine ilegal PESTE TOT în România. Legea a fost deja adoptată: Vrem să spunem STOP
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Legea care ar putea influența veniturile românilor, la un pas să fie votată în Parlament
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Schimbări uriașe pentru milioane de români. Se modifică totul la pensie
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
Monumentul arhitectural al Bucureștiului: Palatul CEC, clădirea care a supraviețuit cutremurului din 1977 și bombardamentelor Al Doilea Război Mondial
MediaFlux
Guvernul „arde” bătrânii la buzunare. Cine sunt seniorii care nu primesc nimic în plus la pensie
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'