Reţeta-minune de salate de vinete dietetică. Mihaela Bilic dezvăluie secretul despre cea mai bune salată de vinete cu ou şi ulei

Salata de vinete, vedeta sezonului, este provocarea pe care orice gospodină o întâmpină. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a arătat, la ea în bucătărie, că salata de vinete poate fi şi delicioasă, şi dietetică. Iată secretul!

06 aug. 2021, 16:43
Reţeta-minune de salate de vinete dietetică. Mihaela Bilic dezvăluie secretul despre cea mai bune salată de vinete cu ou şi ulei

Reţeta-minune de salate de vinete dietetică. Medicul nutriţionist Mihaela Bilic a preparat, pentru exemplificare, o salată de vinete clasică, cu ulei şi ou, însă a dezvăluit un truc: gustul bun îl obţii frecând cât mai mult vinetele, nicidecum adăugând cât mai mult ulei.

Reţeta-minune de salate de vinete dietetică. Mihaela Bilic dezvăluie secretul despre cea mai bune salată de vinete cu ou şi ulei

„Care este secretul pentru o salată de vinete reușită? Ei bine, sunt mai multe. În primul rând, trebuie să coacem vinetele direct în flacără. Apoi le curățăm și le lăsăm bine la scurs, ca să iasă din ele toată zeama aceea care este iute.

Ulterior, le tocăm pe un tocător de lemn, cu un cuțit de ceramică, să nu se oxideze, și…surpriza! Adăugăm un gălbenuș de ou și puțin ulei (folosesc ulei de floarea soarelui, ca să nu le schimbe gustul), nu mai mult de un tur de castron, pentru că, dragii mei, gustul și calitatea unei salate de vinete vine din frecare. Adică folosim un bol adânc, un linguroiu pe măsură, punem vinetele aici, cu gălbenușul și un pic de ulei și frecăm de la 5 până la 10 minute. Cu cât frecăm mai mult, cu atât ele o să se umfle ca o spumă, pentru că maioneza se produce în timp ce amestecăm. Deci nu e nevoie de mult ulei, veți obține o salată de vinete dietetică și delicioasă.

Citeşte şi: Cum poate banala salată să distrugă orice siluetă. Mihaela Bilic atrage atenţia: Acest lucru îngraşă mai tare decât untul şi slănina!
După ce a frecat vinetele timp de 5 minute, Mihaela Bilic revine și ne arată rezultatul. „Așa cum v-am promis. O salată de vinete albă, aerată, ca o spumă, și dietetică. Pentru că am pus puțin ulei, înseamnă că are puține calorii. Haideți să nu mai acoperim gustul legumelor cu prea mult ulei. Pentru că este vară și avem nevoie să ne bucurăm de mâncărurile tradiționale românești. În varianta reconfigurată. „, spune medicul nutriționist Mihaela Bilic, în filmulețul publicat pe pagina ei de Facebook.

Citeşte şi: Iată ce păţeşti dacă mănânci mămăligă în loc de pâine. Mihaela Bilic dezvăluie secretul: ”Astăzi pâinea a ajuns atât de banală încât nu îi mai găsim nicio virtute”
 


loading...