Rețetă pentru cel mai bun chec de post. Care este ingredientul care îl face cu adevărat delicios

Dacă ții post și vrei să prepari un desert cu adevărat savuros, poți opta pentru un chec. Acesta poate fi gătit în mai multe variante, dar trebuie să ții cont de un ingredient care îi dă o aromă specială.

18 apr. 2024, 15:53
Rețetă pentru cel mai bun chec de post. Care este ingredientul care îl face cu adevărat delicios

Perioada postului de Paște ne face uneori să renunțăm la deserturi, pentru că pare mai dificil să obținem un produs gustos fără să folosim lapte, ouă sau brânză. Există însă anumite secrete care le ajută pe gospodine să facă cele mai gustoase deserturi. Dacă îți este poftă de un chec, probabil că ai deja ingredientele în casă, așa că te poți apuca de treabă.

Citește și: Rețetă pentru prăjitură tăvălită de post. Cum prepari cel mai delicios desert

Ingredientul secret pentru un chec delicios

Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie pentru checul de post:

  • 2 căni de făină albă
  •  1 cană de zahăr
  • 1 cană de apă minerală
  •  1/2 cană de ulei de floarea soarelui
  •  1 linguriță de bicarbonat de sodiu
  •  1 linguriță de esență de vanilie
  •  coaja rasă de la o lămâie
  •  un praf de sare

După ce te asiguri că ai toate ingredientele la îndemână, măsoară-le atent pentru o pregătire eficientă. Ulterior, trebuie

să amesteci făina, zahărul, bicarbonatul de sodiu și sarea. În același bol se adaugă apă minerală, ulei de floarea soarelui, esența de vanilie și coaja de lămâie rasă. Toate acestea se amestecă până când obții o compoziție omogenă. Pentru a-l face mai delicios, poți adăuga fructe în compoziție. Poți alege banane, căpșuni, kiwi, piersici sau zmeruă. Următorul pas este să torni compoziția checului într-o tavă potrivită și să îl lași în cuptor timp de 40-50 de minute, la 180 de grade.  După ce l-ai scos și l-ai lăsat să se răcească, poți presăra deasupra zahăr pudră sau nucă de cocos.

Citește și: Se întoarce sau nu Gina Pistol la Masterchef. Ce a postat Smiley pe social media după ce s-a aflat că Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu revin la Pro TV