Reţetă zacuscă de vinete, ingredientul care nu trebuie să lipsească. Doar aşa îţi iese delicioasă

Zacusca de vinete este nelipsită din cămara gospodinelor, iar acestea au început deja să facă pregătiri pentru la iarnă. Vă prezentăm o reţetă simplă, însă extrem de delicioasă.

19 aug. 2022, 10:04
Reţetă zacuscă de vinete, ingredientul care nu trebuie să lipsească. Doar aşa îţi iese delicioasă

Reţetă zacuscă de vinete. Deşi magazinele sunt pline cu diferite sortimente de zacuscă, nimic nu se compară cu cea făcută de tine, acasă. Vă prezentăm o reţetă cu care nu veţi da greş.

Reţetă zacuscă de vinete. Cum să-ţi iasă delicioasă

Citeşte şi Shaorma de casă. Rețeta specială a lui Joseph Hadad: „Este bună pentru o masă de prânz uşoară, sănătoasă şi săţioasă”

Aveţi nevoie de următoarele ingrediente: trei kilograme de vinete coapte, curăţate şi scurse bine, două kilograme de ardei şi gogoşari copţi şi curăţaţi, două kilograme de ceapă, trei litri de bulion, 500 de ml de ulei de floarea soarelui, sare după gust.

 Mod de preparare

După ce aţi pregătit toate ingredientele este timpul să treceţi la treabă. Coaceţi vinetele afară, pe o tablă, le curăţaţi, după care trebuie să le scurgeţi bine. La fel procedaţi şi cu ardeii şi gogoşarii. Presăraţi un pic de sare pe ei în timp ce îi coaceţi. Nu uitaţi să îi curăţaţi bine de piele şi seminţe. Nimănui nu-i place o zacuscă plină cu seminţe.

După ce aţi copt şi curăţat vinetele, ardeii şi gogoşarii şi aţi pregătiti bulionul sau sucul de roşii, tocaţi mărunt ceapa. Într-un ceaun mare se pune uleiul la încins, după care adăugăm ceapa. Se lasă să se călească, apoi se adaugă bulionul de roşii, se amestecă şi se lasă să fiarbă. Între timp, tocăm vinetele şi ardeii. Într-un alt ceaun se toarnă puţin ulei, apoi se adaugă vinetele şi ardeii şi se lasă să se călească. După ce s-au călit, se adaugă în ceaunul cu ceapă şi bulion.

Amestecaţi, adăugaţi sare după gust, apoi lăsaţi să fiarbă la foc mic timp de două-trei ore, amestecând frecvent. Nu uitaţi să puneţi un capac deasupra, pentru că sare.

În momentul în care observaţi că zacusca voastră devine lucioasă şi că uleiul iese la suprafaţă înseamnă că este gata. Se toarnă fierbinte în borcane curate şi uscate.

Citeşte şi Vinete umplute ca în Sicilia. Reţeta pe care e musai să o încerci