REŢETE DE MURĂTURI: Ardei umpluţi cu varză şi stafide

Ştim cu toţii că murăturile sunt o parte importantă a gastronomiei româneşti, noi românii murând aproape orice. De data acesta v-am pregătit o reţetă specială de murături, potrivită pentru mesele festive de iarnă. Reţeta se poate adapta după gustul fiecăruia, astfel că se pot exclude stafidele.

RomaniaTV.net
02 oct. 2016, 04:27
REŢETE DE MURĂTURI: Ardei umpluţi cu varză şi stafide

Ingrediente

ardei gras

varza

o mana de stafide

boabe de piper

boabe de mustar

hrean

conopida

morcov

buchete de marar uscate

frunza de busuioc

frunza de dafin

3 catei de usturoi

sare

Mod de preparare

Punem pe fundul borcanului cateva boabe de piper, 1/4 lingurita boabe de mustar si o frunza mica de busuioc. Radem varza, o saram foarte putin si adaugam stafidele. Amestecam pentru ca stafidele sa fie raspandite uniform. Umplem ardeii cu varza si stafide, apoi ii punem in borcan. Pe langa ardei mai punem felii de morcovi, buchete mici de conopida, hrean si cativa catei de usturoi.

Daca va place sa mancati mai picant puteti adauga un ardei iute taiat felii. Cand terminam de umplut borcanul punem felii de hrean, o frunza mica de dafin, 1/2 lingurita boabe de mustar si un buchet uscat de seminte de marar. Dupa ce s-au asezat in borcan se toarna apa fierbinte impreuna cu sarea (1 lingura de sare la 1 litru de apa). Sigilam borcanele fierbinti.

Putem servi muraturile la o luna dupa ce le-am pus in borcan.

Sursa: divainbucatarie.ro