Retete de Pasti: Tarta cu crema de branza si ciocolata

Mod de preparare Tarta cu crema de branza si ciocolata

RomaniaTV.net
26 apr. 2019, 09:41
Retete de Pasti: Tarta cu crema de branza si ciocolata

Zdrobim biscuitii in robotul de bucatarie sau cu sucitorul; eu prefer robotul pentru ca ies mai fini.

Topim 130 g unt si turnam peste biscuitii zdrobiti; amestecam pana se omogenizeaza compozitia si se formeaza ca o pasta.
Intindem aceasta pasta de biscuti intr-o forma de copt cu pereti detasabili sau o forma de tarta.
Punem la bain marie 220 g ciocolata alba cu 120 ml frisca lichida si amestecam pana se topeste ciocolata.

Intr-un recipient, amestecam crema de branza, zaharul, faina si esenta de vanilie pana obtinem o crema foarte fina, recomand sa folositi mixerul la viteza mare pt a obtine acest rezultat spumos.
Peste aceasta crema, adaugam si ouale si ciocolata topita si amestecam bine. Compozitia astfel obtinuta o turnam peste pasta de biscuti din forma de copt si o dam la cuptor, foc mediu, si lasam cam 50 min.

O scoatem din cuptor si o lasam la racit.

Topim restul de unt, frisca si ciocolata neagra si amestecam pana se topeste ciocolata. Eu prefer sa o torn peste tarta asa calda si abia apoi sa o dau la frigider pentru cateva ore bune.
Cand o scoateti de la frigider o puteti orna cu ce doriti, fulgi de cocos, fulgi de ciocolata alba sau o puteti servi fara.
Este o tarta excelenta si va promit ca nu veti regreta daca o veti incerca! Eu am incercat aceasta reteta de pe un blog de specialitate, si va propun si voua acest desert!

Pofta buna!

Ingredientele si cantitatile le gasesti AICI