Reţete naturale de măşti şi creme anti-age

Pe piaţă, găsiţi o multitudine de produse antirid, de aceea este greu să vă hotărâţi pe care să îl cumpăraţi. Acestea au în compoziţie, pe lângă ingredientele cosmetice de bază, principii active ce luptă cu îmbătrânirea pielii.

19 feb. 2015, 06:41
Reţete naturale de măşti şi creme anti-age

De cele mai multe ori, concentratiile de activi anti-age sunt reduse, iar folosirea cremelor nu duce la efectele dorite. Aveti insa posibilitatea de a va prepara in casa produse anti-age, pe baza de retete naturale. Acestea au in compozitie uleiuri sau vitamine, disponibile in magazinele naturiste. E drept, unele dintre ele sunt scumpe, dar si rezultatele sunt pe masura.

Ulei pentru intinerirea pielii

Ingrediente: o lingura de ulei de macese, de primula, de argan sau de avocado, 15 ml de ulei de jojoba, jumatate de lingurita de ulei de catina, 5 capsule de vitamina E, 6 picaturi de ulei esential de Cistus ladaniferus, 6 picaturi de ulei esential de portocala amara si 6 picaturi de ulei esential de lemn de trandafir, de lavanda, mirt, ylang-ylang sau muscata.

Amestecati intr-o sticluta uleiurile vegetale, adaugati si uleiurile sentiale si agitati bine. Lasati uleiurile la macerat una sau doua zile. Folositi dimineata, inainte de crema de zi, una sau doua picaturi de ulei pentru intinerirea pielii. Seara, puteti aplica mai mult ulei, masand bine, pana cand patrunde complet in piele.

Masca cu albus de ou

Mult mai ieftina decat uleiul de intinerire, masca cu albus de ou are efectul de atenuare a ridurilor. Bateti cu telul un albus de ou, pana cand devine spuma. Amestecati-l cu o lingurita de ulei de masline si cu sucul unei jumatati de lamai. Aplicati masca pe fata, evitand zona din jurul ochilor. Lasati sa actioneze 30 de minute, apoi clatiti cu apa rece.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi Adevărul despre produsele de îngrijire a pielii