Revin restricţiile în Israel, după doar opt zile de relaxare. Tulpina Delta a dus la impunerea obligativităţii purtării măştii

Israelul a reimpus unele restricţii legate de coronavirus după o creştere a infecţiilor provocate de varianta Delta, cu obligativitatea purtării măştii la punctele de trecere a frontierei, în facilităţi medicale şi principalul aeroport internaţional, Ben Gurin, din Tel Aviv.

23 iun. 2021, 20:03
Revin restricţiile în Israel, după doar opt zile de relaxare. Tulpina Delta a dus la impunerea obligativităţii purtării măştii

Ministerul Sănătăţii de la Tel Aviv a anunţat miercuri că regulile referitoare la purtatul măştii vor intra imediat în vigoare. În plus, pentru cei care nu respectă restricţiile din Israel au fost pregătite amenzi echivalente cu aproximativ 1.500 de dolari, ce vor fi acum impuse părinţilor ai căror copii încalcă reglementările de carantină.

Persoanele care au fost vaccinate sau s-au însănătoşit după boală au fost anunţate că trebuie să intre în carantină dacă ştiu că au avut contact cu o persoană infectată cu o „variantă periculoasă” a coronavirusului, inclusiv în avion.

Până acum, cei care au fost vaccinaţi sau s-au recuperat după coronavirus erau scutiţi de cerinţa carantinei. Prim-ministrul israelian Naftali Bennett a vorbit marţi noapte despre un „nou focar” de coronavirus în ţară şi a ordonat restabilirea „cabinetului coronavirus”. El a făcut apel la israelieni să nu călătorească în străinătate fără motiv.

Citeşte şi Vaccinul Pfizer ar fi legat de o afecțiune rară a sângelui, relevă un studiu din Israel

În acelaşi timp, guvernul israelian a decis să amâne pentru luna august accesul turiştilor străini pe teritoriul ţării, după ce această măsură trebuia să fie ridicată în iulie, după cum scrie cotidianul Haaretz.

Pentru a doua zi consecutiv, peste 100 de noi cazuri au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, a declarat miercuri Ministerul Sănătăţii. Cele mai multe dintre ele sunt legate de varianta Delta a virusului, potrivit oficialilor.

Printre cei nou infectaţi în Israel sunt mulţi tineri.

În Israel, o ţară cu 9 milioane de locuitori, peste 5,5 milioane de persoane au primit o doză de vaccin şi aproximativ 5,2 milioane ambele doze. Restricţiile din Israel legate de purtatul măştii fuseseră ridicate pe 15 iunie.

Citeşte şi Israel, prima ţară care renunţă la mască. Anunţul făcut de Ministerul Sănătăţii