Revoltă în vamă la Nădlac! Jandarmii au fost îmbrânciţi de sute de oameni care au aşteptat de ore în şir să treacă graniţa VIDEO

Sute de persoane au stat ore în şir la coadă, sâmbătă după-amiază, în Vama Nădlac. Mai multe persoane s-au strâns în zona punctului de trecere a frontierei, au scandat, au huiduit autorităţile și s-au îmbrâncit cu jandarmii chemați să mențină ordinea.

RomaniaTV.net
16 mai 2020, 14:02
Revoltă în vamă la Nădlac! Jandarmii au fost îmbrânciţi de sute de oameni care au aşteptat de ore în şir să treacă graniţa VIDEO

Aproximativ 200 de oameni s-au revoltat, sâmbătă, la Vama Nădlac, după ce au stat ore în şir la coadă, pe ambele sensuri de trecere a frontierei, potrivit hotnews.ro.

Oamenii au îmbrâncit jandarmii chemaţi să menţină ordinea la graniţăşi au strigat: „Hoţii!”, „Lăsaţi maşinile să treacă” şi au cântat imnul României.

Citeşte şi: Revoltă în vamă la Nădlac! Jandarmii sunt îmbrânciţi de sute de oameni care aşteaptă de ore în şir să treacă graniţa VIDEO

Au fost câţiva oameni care au vrut să intre în România ca pietoni, însă au renunţat când au văzut jandarmii. 

La vamă s-au format cozi de peste 8 kilometri. Potrivit şoferilor, la ieşirea din ţară timpul de aşteptare este de 5 ore, iar la intrare este de peste 7 ore.

În imaginile transmise din vămi se văd şi zeci de persoane care stau la coadă, fără să respecte distanțarea fizică, unele chiar fără să aibă măști sau cu măştile sub bărbie. 

Trecerea frontierei, dinspre Ungaria, prin județul Arad, se face doar prin punctul de trecere Nădlac I, PTF Nădlac II fiind deschis doar pentru camioane, scrie Special Arad.

Până la urmă, autorităţile au decis în cursul după-amiezii să mai deschidă un punct de trecere a frontierei, prin vama Borș.