Revoltă la centrul de carantină din judeţul Arad! Mascaţii şi jandarmii, chemaţi să intervină

Situație de neimaginat în această seară la centrul de carantină aflat într-o localitate din județul Arad. 40 de persoane care se află în carantină s-au încuiat în centru. Pompierii au fost chemați să intervină pentru a sparge ușa. Oamenii, nemulțumiți de situația în care se află, au blocat echipajul de pompieri, iar acesta nu mai poate părăsi centrul.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 19:53

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Arad au încercat să ajungă la cele aproximativ 40 de persoane aflate în centrul de carantină, însă acestea au încuiat ușa. Pompierii, chemați, să spargă ușa s-au trezit “prizonierii” oamenilor. Aceștia le-au blocat autospeciala intervenție cu mașinile lor.

Situația nu pare a fi dezamorsată deoarece spre centrul de carantină au plecat mai multe echipaje de la Serviciul de Acțiuni Speciale – mascații, cum sunt cunoscuți – și din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.

Adrian Streinu-Cercel, anunţ important pentru românii din diaspora: Orice cetăţean care vine de afară va intra în carantină

Scandal, marți, şi în vama Cenad. Mai mulți romi veniți cu mașinile din Italia au refuzat să intre în carantină. La fața locului a fost chemată poliția națională, dar și reprezentanții DSP. Au fost făcute dosare penale pentru fals în declarații pentru cei 12 romi. Vor fi băgați în carantină.

Romii călătoreau cu trei mașini înmatriculate în Italia, iar în momentul în care au ajuns în vama Cenad au aflat că vor trebui să stea în carantină. Au devenit recalcitranți și au făcut scandal, iar polițiștii de frontieră i-au chemat pe colegii lor de la Poliția Națională. De asemenea, la fața locului se află și reprezentanți ai DSP. Din primele informații de la fața locului romii se pare că au încercat să ducă în eroare autoritățile cu privire la țara din care călătoreau.