Revoltă locală pentru un microbuz şcolar. Copiii merg 6 km pe jos până la şcoală VIDEO

Publicat: Marţi, 27 Martie 2012 18:55 // Actualizat: Marţi, 27 Martie 2012 23:31 // Sursa: RTV.net

Zeci de oameni din comuna Băiculeşti, Argeş au luat cu asalt marţi sediul primăriei, nemulţumiţi că primarul nu vrea să achiziţioneze un microbuz şcolar. Copiii sunt nevoiţi să parcurgă zilnic 6 kilometri pentru a ajunge la cursuri.

Printre oamenii revoltaţi s-au aflat si părinţii copiilor înecaţi la sfârşitul săptămânii în canalul colector de pe râul Argeş.

Trei elevi au murit înecaţi într-un canal colector după ce au plecat pe jos de la şcoală.

"Nu am bani să dau din buzunar să vă iau vouă maxi-taxi"

Localnicii din Băiculeşti spun că, deşi au solicitat ani la rând microbuze pentru transportul copiilor la şcoală nimeni nu i-a ascultat. "Copiii trebuie să meargă pe jos trei kilometri dus, trei întors. Eu am un nepot şi zace după ce vine de la şcoală. Stă o oră în pat că nu mai poate de obosit", a spus o femeie din sat.

Primarul spune că a făcut demersurile legale şi că există o hotărâre de consiliu local prin care a aprobat să cumpere un microbuz. Surpriză însă, când a cerut hotărârea unui consilier a realizat că aceasta nu există.

Reprezentanţii inspectoratului şcolar spun că de la Băiculeşti nu au primit nicio solicitare de microbuz şi de aceea nici nu s-a pus vreodată problema să fie alocat.

Dragoş Dinculescu, inspector şcolar general ISJ Argeş, spune că poate prin decembrie să existe bani pentru microbuz pentru că acum nu e prevedere bugetară.

Părinţii nemulţumiţi sunt hotărâţi să depună ei înşişi o cerere la Inspectoratul şcolar pentru ca elevii să primească un microbuz.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
copii microbuz părinţi revoltaţi revolta scandal
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H