Revolut introduce COMISIOANE pe conturile gratuite. Peste un milion de oameni din România vor fi afectaţi

Revolut a anunţat că va introduce taxe pentru utilizatorii de conturi gratuite, precizând că decizia a supărat mulţi dintre utilizatori. În urmă cu câteva zile, utilizatorii Revolut au fost informaţi că limitele tranzacţiilor pentru conturile standard vor fi modificate de pe 12 august. 
Romania TV
15 iun. 2020, 07:30
Revolut introduce COMISIOANE pe conturile gratuite. Peste un milion de oameni din România vor fi afectaţi

„Am discutat cu mii dintre voi despre cum vă putem ajuta să obţineţi şi mai mult din banii dvs”, este mesajul reprezentanţilor Revolut, citaţi de publicaţia elveţiană Finews.com.

Revolut va introduce comisioane valutare pe 12 august 2020. Astfel, trimiterea de bani în străinătate va costa 1 franc elveţian (4,51 lei) pentru o tranzacţie în moneda ţării respective, 4 franci (18,04 lei) pentru tranzacţii în dolari şi 6 franci (27,06 lei lei) în orice altă monedă – de exemplu, dacă doriţi să trimiteţi lire sterline către cineva din Brazilia.

De asemenea, limita superioară a comenzilor de schimb gratuit va fi redusă la 1.250 de franci (5636,51 lei), iar procentul perceput pentru comenzile în weekend a crescut la 1 la sută de la 0,5 la sută.

Decizia ar putea stârni nemulţumirea unui număr mare de clienţi ai băncii digitale. Majoritatea clienţilor Revolut au folosit serviciile băncii pentru a efectua plăţi externe tocmai pentru că erau mici costurile, iar comisioanele erau aproape inexistente.

Ce se întâmplă cu Revolut în România

În urmă cu câteva zile, utilizatorii Revolut au fost înştiinţaţi că limitele tranzacţiilor pentru conturile Standard vor fi modificate de pe 12 august, conform Adevărul.ro.

Iată cele mai importante schimbări anunţate de Revolut:

  • Echipele de suport vor putea să oprească o tranzacţie mai rapid dacă ai trimis banii către un cont greşit, astfel încât să poţi avea banii înapoi şi să-i trimiţi cui trebuie.
  • Limita de schimb valutar va fi de 5.000 de lei în fiecare lună, conform datelor Revolut aceasta fiind o cifră care nu e atinsă de majoritatea celor care au contul standard. Peste această limită, comisionul va fi de 0,5% pentru fiecare tranzacţie.
  • Conturile Premium şi Metal vor avea schimb valutar nelimitat ca şi până acum.
  • Pentru schimburile valutare din weekend procentul va fi schimbat de la 0,5% la 1%, Revolut spunând că acest comision acoperă anumite riscuri privind mişcările neaşteptate ale pieţei, ca în ultima perioadă. Ratele de schimb interbancar vor fi păstrate în timpul săptămânii ca şi până acum.
  • Transferurile către alţi utilizatori Revolut, transferurile interne şi cele de euro vor rămâne gratuite, dar pentru transferurile către o altă ţară vei avea o singură tranzacţie gratuită, iar ulterior vei fi taxat cu 2,5 lei pentru fiecare plată făcută către altă ţară.
  • Dacă faci un transfer către un cont din altă ţară, dar nu în moneda naţională, va exista o taxă de 15 lei pentru transferuri în dolari (de exemplu să transferi dolari către un cont de lei) şi 25 de lei pentru transferuri non-USD, adică lire sterline către lei, de exemplu.

Schimbările vor avea loc de la 12 august în mod automat pentru toate conturile standard.

Comisioanele percepute in Romania pot fi consultate AICI.

Peste 1 milion de clienţi Revolut, în România

La sfârşitul lunii februarie 2020, Revolut a anunţat că a depăşit pragul de un milion de utilizatori în România, după ce a înregistrat o creştere de 400% în a doua jumătate a anului 2019.

România devine astfel a doua cea mai mare piaţă Revolut după Marea Britanie, ocupând a doua poziţie şi în topul pieţelor cu cea mai rapidă creştere, urmată de Franţa, Polonia şi Irlanda.

Fintech-ul britanic a înregistrat o creştere record pe piaţa locală şi a deschis în medie 3.300 de noi conturi zilnic în ultima jumătate de an. Utilizatorii apreciază simplitatea produsului, precum şi funcţionalităţile sale de siguranţă sporită, care îl transformă într-unul dintre cele mai sigure produse financiare disponibile pe piaţă la momentul actual.

Apicultorii români cer sprijin financiar statului pentru compensarea pierderilor cauzate de vremea nefavorabilă

Potrivit sursei citate, vârsta medie a utilizatorilor Revolut din România a crescut de la 32 la 34 de ani, iar cei mai mulţi provin din mediul urban, Bucureşti, Cluj, Timişoara şi Iaşi fiind oraşele cu cei mai mulţi utilizatori.

De la lansarea Revolut pe piaţa locală, în mai 2018, utilizatorii români au efectuat peste 58 de milioane de tranzacţii, cu o valoare totală ce depăşeşte 3,8 miliarde de euro. Dacă imediat după lansare Revolut era folosit ca un card de călătorii, acum românii îl folosesc zi de zi. 62% dintre tranzacţii sunt efectuate în ţară, iar comercianţii preferaţi sunt Uber, Carrefour, Lagardère Travel Retail, McDonald’s şi Auchan.

Românii au încredere în Revolut şi atunci când călătoresc peste hotare, iar în topul ţărilor unde utilizatorii Revolut plătesc cu cardul se numără Ungaria, Italia, Marea Britanie şi Germania. Călătoriile sunt de altfel unul dintre principalele obiective pentru care românii strâng bani cu ajutorul Vaults, una dintre cele mai îndrăgite funcţionalităţi ale aplicaţiei, care le permite să rotunjească tranzacţiile efectuate pentru a economisi mărunţişul rămas. Doar anul trecut, au fost deschise peste 214.000 de puşculiţe digitale Vaults în care au fost depozitate peste 58 de milioane de euro.

Nouriel Roubini, profetul crizei: Urmează o vară de proteste, preţurile vor exploda

DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Spynews
Lele, spulberat de Poliție / Dovada că artistul a ascuns adevărul în scandalul cu Andra Voloș
Bzi.ro
Monica Bîrlădeanu a făcut senzație la Gala Premiilor GOPO 2025! Actrița a strălucit la 46 de ani
Fanatik.ro
Care este suprafața reală a Bucureștiului? Capitala nu este cel mai mare oraș din țară
Capital.ro
Se schimbă banii. Anunț pentru cei cu care fac plăți cu cardul. Euro ia locul monedei naționale din 2026
Playtech.ro
Cum conduci o mașină diesel ca să consumi mai puțin. Regula pe care puțini o respectă
DailyBusiness
Lovitură de proporții în Europa! Pașapoartele care dispar definitiv. UE le-a declarat ilegale
Adevarul
Cum vede șeful Inscop finala prezidențială: „9 din 10 votanţi PSD l-ar vota pe George Simion şi nu pe domnul Nicuşor Dan”
wowbiz.ro
Anunț de ultimă oră despre fiul Ozanei Barabancea, internat la ATI după ce a făcut infarct la 24 de ani: „Acum...” 
Spynews
Cătălin Moroșanu, mesaj de susținere pentru Mihai Leu. Fostul campion e internat la Spitalul Fundeni, după ce a fost operat / FOTO
Spynews
Cât costă o porție de mici cu muștar și pâine de 1 Mai, în funcție de locul unde îi mănânci. Prețurile variază de la piață la restaurant
Evz.ro
Zile libere în iunie. Bugetarii au parte de încă o mini-vacanță
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
Gimnasta a făcut avere din alte activități: „Bărbații mi-au cerut apa în care m-am spălat”
kanald.ro
Extrageri speciale loto de 1 Mai. Loteria Română a suplimentat fondul de câștiguri
Cancan.ro
E însărcinată! Vedeta din România va naște primul copil cu iubitul ei, la peste 1 an de la divorț
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Devine interzis la toate mașinile. UE va da ordin pentru orice țară. România nu va mai putea folosi
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
stirilekanald.ro
VIDEO Un nou război cumplit stă să înceapă. Premierul unei puteri nucleare a anulat vizita la Putin și a dat ordinul de atac asupra țării vecine!
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Un detaliu te poate lăsa fără pensie în mai! Anunț pentru pensionarii care primesc banii prin poștă
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Ce-a înțeles BBC din scandalul Georgescu. Restul lumii încă așteaptă traducerea…