Rezultate admitere Iaşi: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a publicat listele cu rezultatele. Unde a fost cea mai mare concurenţă?

Toate cele 15 facultăţi ale Universităţii „Alexandru Ioan Cuza“ din Iaşi au publicat listele cu rezultatele de la admiterea în noul an universitar 2018-2019, iar mediile de intrare la cele mai căutate programe sunt comparabile cu cele din anii precedenţi.

RomaniaTV.net
27 iul. 2018, 05:31
Rezultate admitere Iaşi: Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” a publicat listele cu rezultatele. Unde a fost cea mai mare concurenţă?

Facultatea de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei, care a avut cea mai mare concurenţă din Iaşi, aproape 6 candidaţi pe un loc, are medii foarte mari de admitere. Dacă la buget s-a intrat pe primele poziţii cu 9,90, ultima media de la buget este de 9,15, în timp ce la taxă s-a intrat cu note începând de la 9,13 şi până la 8,43. Conducerea facultăţii pune rezultatele foarte bune ale studenţilor pe seama unui interes crescut în societate cu privire la psihologi şi la angajarea acestora atât în instituţiile statului, cât şi în companii private, scrie ziaruldeiasi.ro.

La Facultatea de Biologie, ultimele medii de la buget au variat în funcţie de specializare, fiind ridicate la domeniul Biologie, 9.10, şi Biochimie, 9.13, dar scăzută la Ecologia şi protecţia mediului – 7.75.

Situaţia se regăseşte şi la alte specializări de la cele 15 facultăţi ale UAIC, existând şi situaţii în care s-a intrat la buget cu medii puţin peste 6, în funcţie de concurenţa existentă.

Mediile au fost mari şi la Facultatea de Litere, unde, la Limba şi Literatura Română, cea mai mică medie de admitere a fost 9.08 la buget, la Engleză 8.93, iar la Ştiinţe ale Comunicării şi Jurnalism 8.53.

Ultimele medii de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport au fost, pentru specializarea Educaţie fizică şi sportivă, de peste 8.50, în timp ce la Kinetoterapie şi motricitate specială s-a intrat cu media de peste 7.00.

În cazul Facultăţii de Filosofie şi Ştiinţe Social-Politice ultima medie de admitere la buget a fost, la specializarea Asistenţă Socială, unde concurenţa a fost de peste 5 candidaţi pe un loc, de 8.45, la Resurse Umane, de 9.00, la Ştiinţe politice s-a intrat şi cu medii mai mici, de 7.75, în timp ce la Comunicare şi relaţii publice ultima medie a fost 9.01.

Ultima medie de la buget la Facultatea de Geografie şi Geologie, specializarea Geografie, a fost de 7.65, în cazul unui student olimpic, ultimul student care nu a beneficiat de condiţii speciale de admitere prinzând un loc la buget cu media 8.25. La specializarea Geografie Mediului, aceeaşi facultate, s-a intrat cu media 7.89.

La Istorie s-a intrat cu medii peste 7.46.

După susţinerea testului de limbă şi literatură română, la Drept s-a intrat şi cu media 8.58, la buget, prima media fiind de 9.75. Primul candidat care a intrat pe listele de buget de la Drept este şi unul dintre cei doar doi care au luat nota 10 la testul de română.

La Facultatea de Informatică, care a fost una dintre facultăţile cu cei mai mulţi candidaţi, concurenţa fiind redusă, dat fiind faptul că au fost multe locuri la buget, ultima medie de admitere la buget a fost de 8.34, în timp ce prima medie a fost 9.97. La testul susţinut ca probă de admitere au fost 15 note de 10 şi nicio notă nu a fost sub 7.

La Facultatea de Matematică au fost tot medii mari – ultima de 9.35, la vârf prima medie fiind de 9.97.

La Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor este imposibil de determinat care au fost cele mai mici medii de admitere la buget pe fiecare specializare în parte, sau măcar generale, pe facultate, fiindcă au publicat rezultatele într-un pdf cu peste 1.800 de nume aranjate în ordine alfabetică.