REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 BUCUREŞTI. Continuă scandalul la sectorul 1. Dan Tudorache cere renumărarea voturilor

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 BUCUREŞTI. Potrivit ultimelor date de la Biroul Electoral Central, diferenţa dintre candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand şi actualul primar, Dan Tudorache (PSD), s-a mai redus, miercuri dimineaţă, la 1,13%. Daniel Tudorache cere renumărarea voturilor de duminică și susține că votul a fost fraudat.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 05:27
REZULTATE ALEGERI LOCALE 2020 BUCUREŞTI. Continuă scandalul la sectorul 1. Dan Tudorache cere renumărarea voturilor

UPDATE: Presedintele Biroului Electoral Sector 1 spune că nu se va decide renumărarea voturilor, invocand argumente legate de termenul de introducere a contestatiei.

„Este absolut inadmisibil!

Aflu ca Presedintele Biroului Electoral Sector 1, magistrat procuror, a spus ziaristilor ca NU se va decide renumararea, invocand argumente legate de termenul de introducere a contestatiei.
Da! Legea prevede ca putem contesta procesele verbale in ziua votului!
DAR rezultatele din procesele-verbale au fost incarcate pe site / au devenit publice a doua zi, spre noapte! Atunci am aflat ca ce au incarcat pe site NU CORESPUNDE cu ce s-a consemnat in sectii! De abia atunci, in prima zi de dupa alegeri!
Deci, cum puteam contesta ceva ce nu aflasem inca???
Sau este de dorit sa ne comportam ca dna Armand, sa urlam „HOTII”, doar pentru a fi siguri si vedem dupa aceea cu ce si daca am fost furati?!
Apropo, dl procuror nu a auzit despre institutia repunerii in termen?
Ar mai fi de spus doar ca Biroul Electoral de sector poate dispune din oficiu renumararea voturilor in cazul in care exista neconcordante sau chestiuni suspecte.
Dar domnului procuror i se pare ca totul este in regula.
Apropos, discutia dlui procuror cu ziaristii, informala, desigur, nu i se pare ca este o antepronuntare? Cu consecintele ce decurg din asta…”, a posta pe pagina de Facebook Mihai Drăgan, avocatul lui Daniel Tudorache. 

UPDATE: Protest în Sectorul 1! Primarul în funcție Dan Tudorache și susținătorii lui au ieșit miercuri în stradă pentru a cere renumărarea voturilor de la alegerile locale. Protestul are loc după ce Clotilde Armand a anunţat că s-a finalizat centralizarea şi verificarea voturilor din Sectorul 1 şi a ieşit învingătoare, la o diferenţă de peste o mie de voturi.

Diferenţa dintre candidatul USR PLUS la Sectorul 1, Clotilde Armand şi actualul primar, Dan Tudorache (PSD), s-a mai redus, miercuri dimineaţă, la 1,13%, potrivit ultimelor date de la BEC. 

40.94% Clotilde Armand

39,81% Dan Tudorache

Daniel Tudorache cere renumărarea voturilor. 

„O cer de peste 48 de ore, de când am constatat primele nereguli la procesele verbale. Am descoperit mai multe secții cu o discrepanta reala între numărul de voturi la primarul de sector, general. Marţi s-au renumarat undeva la 9 secții. Între ele erau diferenţe mari. Asta înseamnă că sigur la fiecare secție de votare dacă e o diferenţă de minim 7 voturi depășim cele 1000 de voturi. Cei care sunt câştigători cer să nu fie renumărate pentru că ştiu ce s-a întâmplat. Noi am descoperit că nu erau procesele verbale ale noastre cu cele ale altor partide bagate în sistem.

Dan Barna era în bcs1. De luni s-a mutat aici. A stat multe ore în interior, deși nu avea voie. În interior au voie doar candidații. Noi știm că el nu candidează la nimic”, a declarat Dan Tudorache, miercuri dimineaţă la România TV.

Citeşte şi De ce nu vrea Clotilde Armand renumărarea voturilor: „Nu e necesară, e dificil. E victoria noastră!”

Până la acest moment, Nicuşor Dan a obţinut 42,78% dintre voturi, iar Gabriela Firea (PSD) – 37,97%.

Candidaţii la primăriile sectoarelor 1, 2 şi 6, susţinuţi de PNL şi USR PLUS – Clotilde Armand, Radu Mihaiu şi Ciprian Ciucu – se menţin cu cele mai multe voturi la alegerile locale. La sectoarele 3, 4 şi 5 se află pe primul loc Robert Negoiţă (Pro Bucureşti 2020), Daniel Băluţă (PSD) şi, respectiv, Cristian Popescu Piedone (PPU-SL), potrivit BEC.