ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii aleg PREŞEDINTELE. Candidaţii au votat. Mesajul lui Băsescu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii au vitat duminică preşedintele. Peste 18 milioane de alegători au fost aşteptaţi la urne pentru a vota unul dintre cei 14 candidaţi care s-au înscris în competiţia prezidenţială. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00 şi s-au inchis la ora 21.00. 
Ionela Marcu
02 nov. 2014, 04:59
ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Românii aleg PREŞEDINTELE. Candidaţii au votat. Mesajul lui Băsescu

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014UPDATE 14.00: PREZENŢA LA VOT până la ora 13.00, la alegerile de duminică, a fost de 20,77%, potrivit datelor Biroului Electoral Central, informează România TV. În 2009, în primul tur, până la ora 13.00, au venit la vot 20,96% dintre alegători. În mediul rural au ieşit mai puţini la vot, până la această oră, iar în mediul urban mai mulţi. 

BEC: PREZENŢA LA VOT până la ora 13.00. Mediul urban, peste mediul rural

UPDATE 13.00: Prezenţa la vot, la ora 12.00, potrivit numărătorii paralele a partidelor, este de 15,1%, potrivit România TV.

UPDATE 11.20: Dan Diaconescu a venit să voteze la Liceul „Jean Monnet” din Capitală, dar nu a putut vota, deoarece adresa sa din buletin este în alt cartier.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Dan Diaconescu NU a putut vota: „Trebuie să puneţi BREAKING NEWS”

UPDATE 11.10: Ion Iliescu a votat la Liceul Jean Monnet: „N-a fost o campanie prea densă, dar e firesc, am intrat într-un proces de normalizare. A dispărut elementul de culoare. Ser să intrăm într-o nornalizare generală în viaţă politică, socială, iar acest lucru se poate realiza o conlucrare a tuturor factorilor. Candidaţi sunt de tot felul.”

UPDATE 10.50: PREZENŢA LA VOT până la ora 10.00, la alegerile de duminică, a fost de 6,53%, potrivit datelor Biroului Electoral Central, informează România TV. Prezenţa este una uşor mai ridicată daţă de cea din 2009, când, în primul tur de scrutin, a fost, la ora 10.00,  de 6,17%. 

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. PREZENŢA LA VOT până la ora 10.00. Date BEC

UPDATE 10.44: Preşedintele Traian Băsescu a venit la vot, însoţit de soţia sa, Maria Băsescu. La sosire, şeful statului a fost întâmpinat cu aplauze. „Este clar pentru mine că este momentul schimbării unui mod de a fi preşedinte. După 10 ani va veni alt tip de presedinte. Este clar că niciunul dintre cei 14 nu seamănă cu mine”, a spus Băsescu, după vot.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Traian Băsescu, alături de Maria la vot: Niciunul dintre cei 14 nu seamănă cu mine

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014UPDATE 10.05: Victor Ponta a venit la vot, fiind însoţit de Daciana Sârbu şi de primarul Capitalei Sorin Oprescu. La intrarea în secţia de vot a fost întâmpinat cu aplauze.

UPDATE 9.50: A votat şi candidatul independent Teodor Meleşcanu„A fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic. Destul de greu dacă n-ai siglă, dar asta e viaţa.”

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014UPDATE 09.30: Candidatul independent Călin Popescu Tăriceanu a ajuns la vot. „Este momentul să închidem un capitol nefast, regimul Băsescu”, a precizat Tăriceanu.

UPDATE 09.30: Candidatul ACL, Klaus Iohannis, s-a prezentat la urne la Sibiu. „Am ales să votez acasă, apoi voi merge la Bucureşti. Este o zi specială”, a declarat Iohannis la ieşirea de la vot.

Klaus Iohannis: Am votat pentru România lucrului bine făcut, pentru o Românie normală

UPDATE 09.00: Partidului Prodemo, Mirel Mircea Amariței, şi-a exercitat dreptul la vot. Acesta le-a transmis românilor să nu se lase influențați de promisiunile electoratului.

Mirel Mircea Amariţei: Am votat pentru o Românie a prosperităţii

UPDATE 09.00: Candidatul PMP, Elena Udrea, a votat pentru justiţie independentă şi pentru prosperitate. „România se află la răspântie istorică de drumuri. Am votat pentru democraţie”, a precizat Udrea la ieşirea de  la vot.

Elena Udrea: Am votat pentru un preşedinte liber, fără butoane, care să construiască ceva în România

UPDATE 09.00: Vicepremierul Liviu Dragnea şi-a exprimat opţiunea de vot: „Ca orice bun român am venit să votez româneşte”, a spus Dragnea.

UPDATE 08.15: Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, s-a prezentat la vot, la Liceul Virgil Madgearu. „Votez pentru progresul României, pentru viitorul ei, pentru nepotul meu care trebuie să aibă şi după noi o Românie putenică şi sigură”, a explicat primarul sectorului 4.

UPDATE 07.30: Vicepremierul Gabriel Oprea a votat la prima oră a dimineţii la vot pentru ca mai apoi să se retragă la sediul MAI, de unde va monitoriza desfăşurarea alegerilor „Am votat pentru progresul României. De aici plec direct la MAI, la Centrul Operaţional de Comandă, unde eu şi colegii mei din conducerea MAI monitorizăm alegerile de astăzi din România.  Avem aproximativ 60.000 de colegi în teren, mă refer la poliţişti, politişti de frontieră, jandarmi, pompieri,  care îşi vor face datoria”, a declarat Oprea.

Gabriel Oprea: Am votat pentru progresul României

UPADTE: 07.00: Gheorghe Funar, candidat la alegerile prezidenţiale, a fost primul alegător care a votat la secția deschisă la Liceul „Ion Luca Caragiale” din București. El a venit îmbrăcat în costum popular, fiind însoțit de un grup de susținători.

Funar, în costum popular: Am votat pentru un român preşedinte de ţară

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. S-a dat startul la vot pentru alegerea preşedintelui României. 18.550 de secţii de votare, organizate în ţară, s-au deschis la ora 7.00. În străinătate, românii îşi pot exprima votul în 294 de secţii.

Potrivit ultimelor date AEP, numărul alegătorilor aşteptaţi astăzi la urne este de 18.284.326. Pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale au fost pregătite 20.745.068 de buletine de vot şi 94.220 de ştampile cu menţiunea „Votat”.

Vezi aici SECŢIILE DE VOTARE şi tot ceea ce trebuie să ştii despre VOT

În Bucureşti sunt organizate 1.245 de secţii de votare. În sectorul 1 al Capitalei sunt  162 de secţii, în sectorul 2 – 202, în sectorul 3 – 274, în sectorul 4 – 178, în sectorul 5 – 196, iar în sectorul 6 – 233 de secţii de votare.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014.  Alegătorii vor vota la secţia de votare la care sunt arondaţi, potrivit domiciliului. Cei care sunt în altă localitate decât cea de domiciliu pot vota la orice secţie de votare, pe listele suplimentare, fiind înscrişi de preşedintele biroului electoral al secţiei de votare într-un tabel separat. Aceştia trebuie să completeze o declaraţie pe propria răspundere când se prezintă la urne, prin care îşi asumă că nu au mai votat şi nu vor mai vota la acel tur de scrutin.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Cei 14 candidaţi care au intrat în cursa prezidenţială sunt, în ordinea în care vor apărea pe buletinul de vot: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo), Teodor Meleşcanu independent), Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Potrivit sondajelor de opinie, Victor Ponta şi Klaus Iohannis vor intra în turul al doilea al alegerilor, care va avea loc pe 16 noiembrie. Turul al doilea de scrutin este organizat în condiţiile în care niciunul dintre candidaţi nu a întrunit, în primul tur de scrutin, majoritatea de voturi ale alegătorilor înscrişi în listele electorale.

Astfel se organizează al doilea tur de scrutin, între primii doi candidaţi stabiliţi în ordinea numărului de voturi obţinute în primul tur, şi este declarat ales candidatul care a obţinut cel mai mare număr de voturi.

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Clasamentul în sondaje înainte de primul tur. Cum a fost în 2000, 2004 şi 2009

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Biroul Electoral Central (BEC) va comunica, pe parcursul zilei de duminică,  prezența la vot la alegerile prezidențiale la orele 11,30, 14,30, 17,30, 20,30 și 22,30.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. BEC a mai stabilit că orele la care va fi comunicată prezența la vot în secțiile din străinătate la alegerile prezidențiale sunt 15,00, 21,00 din ziua votării și 1,00 și 9,00 — din ziua următoare zilei votării. 

Citeşte şi ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Biroului Electoral Central

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014EXIT-POLL-URI. La ora 21,00, la închiderea vor fi difuzate primele rezultate ale EXIT-POLL-urilor.

BEC a acreditat mai multe institute de sondare a opiniei publice pentru realizarea de sondaje de opinie, la ieşirea de la urne: Asociatia Populară Wilfried Martens, BCS, CSOP, IRES, RATING POL, SOCIOPOL, CURS (Centrul de Sociologie Urbană şi Regională) şi Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde.

REZULTATE ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014. Primele rezultate oficiale vor fi oferite de BEC, începând cu ora 2.00 din data de 3 noiembrie.

Astfel, potrivit deciziei BEC, rezultatele parţiale vot fi date publicității începând cu orele 2,00, 5,00, 9,00, 11,00, 17,00, 20,00, iar ora de referință a datelor prezentate va fi cu două ore în urmă față de momentul comunicării, adică 0,00, 3,00, 7,00, 9,00, 15,00, 18,00.

Citeşte şi PROGNOZA METEO. Cum va fi VREMEA DE ALEGERI

Spynews
Mama Mădălinei Cojocari, fetița dispărută în Carolina de Nord, și-a recunoscut faptele! Femeia a pledat vinovată. Bunica ei a trecut la acuzații dure
Bzi.ro
Carmen Harra a spus adevărul despre împăcarea dintre Anamaria Prodan și Laurenţiu Reghecampf! „Amândoi s-au blocat!”
Fanatik.ro
Țara bogată care oferă burse pentru studenții români. Se poate aplica online: “Credem foarte mult în sistemul educațional românesc”
Capital.ro
Se dau 500 DE LEI OBLIGATORIU în România. Marcel Ciolacu: E directivă europeană
Playtech.ro
Ruby, ţinută de INFARCT la TV! S-a văzut tot, dar nu i-a păsat. Telespectatorii s-au lipit de televizoare
DailyBusiness
Când pot fi scoși banii de la Pilonul II? Ce trebuie să știe cei care au cotizat la pensiile private
Adevarul
Biserică din secolul al XIX-lea, pusă la pământ. Ambulanța pentru Monumente a ajuns prea târziu VIDEO
Spynews
Tzancă Uraganu, înțepătură la adresa lui Bogdan de la Ploiești? „Pentru cele mai frumoase foste...”. Cum îi face manelistul „reclamă” colegului de breaslă
Spynews
Unde are loc priveghiul Ionelei și al lui George, doi dintre tinerii morți în accidentul din Vaslui! Decizia neașteptată pe care a luat-o familia: ”Au fost aduși...”
Evz.ro
Lovitură devastatoare pentru Mădălin Ionescu. A pierdut cel mai drag om
Impact.ro
Te CRUCEȘTI! Cum arată divele din showbiz FĂRĂ MACHIAJ! Unele sunt HORROR
Prosport.ro
FOTO. Cea mai bogată româncă are o avere de peste 800.000.000 de euro și arată impecabil la 66 de ani
wowbiz.ro
Mădălin Ionescu, în doliu! Prezentatorul TV a dat vestea cumplită printre lacrimi: „S-a stins. Am trăit cu o durere imensă ultimele lui clipe”
Cancan.ro
Crimă de Sfinții Constantin și Elena! Și-a găsit părinții morți în casă 😲
Playsport.ro
INCREDIBIL! Mădălina Ghenea a pozat ca NICIODATĂ, iar imaginile au scăpat pe net! Cum apare
kanald.ro
Cât costă o porție de mici în piața Obor. Nimeni nu se aștepta la un asemenea preț
Capital.ro
INTERZIS PRIN LEGE pentru toată lumea. Legea adoptată astăzi, 21 MAI: Să fie sancţionaţi
StirileBZI
Se anunță tarife mai mici vara aceasta la biletele de avion! Despre ce destinații este vorba
Prosport.ro
FOTO. I-a luat actriței din filmele pentru adulți un inel de logodnă de 1.000.000 de dolari și la câteva zile s-a despărțit de ea!
stirilekanald.ro
Breaking news despre Florin Piersic!
substantial.ro
„Tragedie pe două roți în Vaslui: Tânăra Ionela, aflată la pragul căsătoriei, și-a anunțat destinul în ultimul ei mesaj online – ‘Viața este o călătorie frumoas
MediaFlux
Vârsta de pensionare SE VA MODIFICA la fiecare 3 ani
Shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'