REZULTATE BACALAUREAT 2016: Majoritatea elevilor de 10 aleg străinătatea

Trei absolvente ale Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu şi o elevă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru au reuşit să obţină 10 la toate probele în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, transmite MEDIAFAX.

13 iul. 2016, 12:24
REZULTATE BACALAUREAT 2016: Majoritatea elevilor de 10 aleg străinătatea

Pentru Ioana Patricia Işfan, rezultatul nu a fost o surpriză, întrucât a avut rezultate deosebite la olimpiade, în toţi anii de liceu. Ea a absolvit secţia de Matematică – Informatică a Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, în calitate de şefă de promoţie.

”Povestea «zecelui» meu la Examenul de Bacalaureat a început acum mult timp şi a fost urmată atent de ambiţie şi devotament. Nu ar fi fost posibilă dacă ar fi început acum câteva luni, deoarece s-a fondat pe o bază solidă de cunoştinţe acumulate în timp. Cu toate acestea, ultimele luni au jucat un rol decisiv în obţinerea acestei note, deoarece au fost dedicate exclusiv pregătirii examenului de bacalaureat. Deşi a fost o perioadă încărcată, nu am privit-o ca pe o corvoadă, căci am îndrăgit mereu materiile de examen: Limba şi Literatura Română, Matematică şi Chimie Anorganică. Câteva ore de pregătire individuală pe zi au fost suficiente”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Ioana Patricia Işfan.

Elevă din Alba cu 10 la Bacalaureat admisă la King’s College London. Îşi doreşte să lucreze la ONU

”Voi urma cursurile Universităţii de Medicină şi Farmacie «Carol Davila» din Bucureşti, Facultatea de Medicina Generală. Performanţa la olimpiada internaţională îmi asigură înmatricularea la această facultate fără a mai susţine examenul de admitere. Nu ştiu ce îmi va rezerva viitorul după absolvirea facultăţii, însă sper să ajung un cardiolog de succes”, a mai precizat Ioana Patricia Işfan. 

La polul opus se află Delia Ionete, absolventă a Colegiului Naţional „George Coşbuc” din Motru, care a obţinut tot 10 pe linie la Bacalaureat. Tânăra de 18 ani intenţionează să plece din ţară.

”O să merg la Londra, City University of London, unde voi participa la cursul Mathematics with Economics and Finance. Mi-au plăcut foarte mult oraşul şi calitatea sistemului de învăţământ din Marea Britanie. Vreau să devin profesoară de matematică. Nu m-am hotărât încă, dar cred că o să rămân în străinătate. M-a dezamăgit în România sistemul de învăţământ. Toate examenele au fost mereu o provocare pentru mine şi consider că o să mă ajute foarte mult în cariera pe care vreau să o urmez”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Delia Ionete.

REZULTATE BACALAUREAT 2016 EDU.R0. Singura elevă de 10 a Prahovei, o frumuseţe de fată

Adina Mergea, o altă elevă care a obţinut media 10 la bacalaureat, a fost olimpică la istorie în liceu şi vrea să urmeze Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine din cadrul Universităţii Bucureşti, iar fosta sa colegă, Oana Mihaela, va opta pentru Facultatea de Informatică din cadrul Universităţii Bucureşti.

Singura elevă din Craiova cu media 10 la bacalaureat părăseşte oraşul pentru Medicina din Cluj

Georgiana spune că subiectele de anul acesta, de la bacalaureat, nu au fost dificile şi, cu puţină atenţie, puteau fi rezolvate.

Rezultate Bacalaureat 2016. Aceştia sunt ELEVII DE 10 ai Transilvaniei

„Au fost de dificultate medie subiectele, trebuia doar puţină atenţie şi să ştii să-ţi gestionezi emoţiile. Am susţinut examenul la limba şi literatura română, la matematică şi la chimie organică. Îmi doream foarte mult să obţin media 10 pentru că am muncit temeinic în cei patru ani de liceu şi cred că meritam. Nu am făcut sacrificii foarte mari. Am avut un program destul de echilibrat, am ştiut să îmbin şi viaţa socială şi învăţătura, doar că am învăţat constant şi atunci când trebuia, iar în ultima perioadă a trebuit doar să recapitulez noţiunile pe care le acumulasem până atunci”, afirmă Georgiana Mateescu.

Tânăra este absolventă a profilului Ştiinţe ale Naturii. Pe parcursul anilor de liceu a participat la mai multe olimpiade de chimie şi biologie, iar ultima competiţie i-a adus şi un loc la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Cluj.

“Am participat la olimpiada de chimie şi biologie, la care m-am calificat în fiecare an la faza naţională. În clasa a X-a am obţinut menţiune la faza naţională la biologie şi în clasa a XII-a m-am calificat în lotul internaţional lărgit la biologie. Sunt deja admisă la UMF Cluj pentru că am participat în lotul internaţional lărgit la biologie. Pot spune că sunt cu adevărat în vacanţă. O să primesc şi bursă pe primul semestru de la ei. Îmi doresc să devin medic endocrinolog”, spune absolventa.

În total, 56 de candidaţi au luat media 10 la Bacalaureat, la nivel naţional, potrivit datelor Ministerului Educaţiei, care mai arată că 86.262 de elevi (66,7%) au promovat la examen.

Mai multe detalii, pe mediafax.ro

REZULTATE BACALAUREAT 2016. Rata de promovare la bacalaureat este de 66,7 la sută înainte de rezolvarea contestaţiilor, potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei. Anul trecut, înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a acestui examen a fost de 66,41 la sută.

Rezultatele la examenul de Bacalaureat au fost publicate la ora 12.30 pe site-ul http://bacalaureat.edu.ro, iar între orele 16.00 şi 20.00 candidaţii nemulţumiţi pot depune contestaţii la centrele de examen unde au susţinut probele. Contestaţiile vor fi rezolvate în perioada 13-15 iulie, urmând ca pe 16 iulie să fie afişate rezultatele finale.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educaţiei, rata de promovare la bacalaureat este de 66,7 la sută îniante de rezolvarea contestaţiilor.

CONTESTAŢII BACALAUREAT 2016. Vezi cum se recorectează lucrările şi când primeşti punctaj în plus

La această sesiune a examenului de Bacalaureat, 56 de candidaţi au obţinut media 10.

Peste 121.000 de candidaţi la Bacalaureat, reprezentând 95,45 la sută dintre cei înscrişi, au susţinut, pe 8 iulie, ultima probă a examenului, la una dintre cele zece discipline pe care puteau să le aleagă, aproape 5.800 nu s-au prezentat la test şi 38 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. 

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea ultimei probe scrise de la Bacalaureat s-au înscris 127.447 de candidaţi, dar vineri au fost prezenţi 121.644 dintre aceştia (95,45 la sută), care au dat testul la una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

În timpul testului au fost eliminaţi 38 de candidaţi, pentru fraudă sau tentative de fraudă. Aceştia şi ceilalţi 125 de candidaţi eliminaţi la celelalte probe scrise nu mai pot participa la testele următoare şi nu mai au posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. Alţi 10.191 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiuni anterioare la această probă.

La proba obligatorie a profilului de la examenul de Bacalaureat, susţinută pe 6 iulie, la matematică sau istorie, au fost prezenţi peste 120.000 de candidaţi, respectiv 95,5 la sută dintre cei înscrişi, 55 dintre aceştia fiind eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Potrivit datelor centralizate de MENCS, dintre cei 125.840 de candidaţi înscrişi pentru susţinerea testelor scrise la una dintre cele două discipline, miercuri, 6 iulie, s-au prezentat 120.176 de candidaţi, 5.609 au absentat şi 55 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Alţi 11.798 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiunile anterioare, a precizat Ministerul Educaţiei.

Peste 7.000 de absolvenţi de liceu au susţinut, pe 5 iulie, proba scrisă la limba şi literatura maternă de la examenul de Bacalaureat, la maghiară, germană, ucraineană, sârbă, slovacă, turcă, italiană sau croată.

Rata de participare la prima probă a examenului de Bacaluareat, cea de limba şi literatura română, a fost de 96,12 la sută, iar 70 de candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă, arată datele centralizate, pe 4 iulie, de Ministerul Educaţiei.

La proba de limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2016 s-au prezentat 119.147 de candidaţi dintre cei 123.958 înscrişi pentru susţinerea acestei probe, potrivit MENCS. Rata de participare a fost de 96,12 la sută, aproape identică cu cea înregistrată în prima sesiune din 2015, respectiv 96,13 la sută.

Au absentat 4.741 de de candidaţi, iar 70 au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Alţi 13.380 de candidaţi şi-au echivalat proba de limba şi literatura română cu note obţinute în sesiuni anterioare şi recunoscute în această sesiune, mai arată MENCS.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat din 2016 s-au înscris 137.444 de absolvenţi de liceu, dintre care 114.993 (71,23 la sută) sunt din promoţia curentă şi 22.351 (28,77 la sută) provin din seriile anterioare.  

Dintre cei 161.448 de elevi înscrişi în clasele a XII-a zi şi a XIII-a în anul şcolar 2015-2016, 46.455 nu au dat Bacalaureatul în prima sesiune.

Majoritatea absolvenţilor înscrişi la Bacalaureat au urmat cursurile la zi, respectiv 133.410, alţi 1.851 au făcut cursuri la seral şi 2.083 au fost la frecvenţă redusă.

Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, mai multe condiţii: au susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale şi au obţinut unul dintre nivelurile de competenţă – experimentat, avansat sau mediu; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea; au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Media notelor la probele scrise se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire. Aceasta reprezintă media generală a candidatului la examenul de Bacalaureat.

REZULTATE BACALAUREAT 2016, potrivit EDU.RO 

REZULTATE BAC Bucuresti 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Alba 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Arad 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Arges 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Bacau 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Bihor 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Bistrita-Nasaud 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Botosani 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Brasov 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Braila 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Buzau 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Caras Severin 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Calarasi 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Cluj 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC  Constanta 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Covasna 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Dâmbovita 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Dolj 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Galati 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Giurgiu 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Gorj 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Harghita 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Hunedoara 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Ialomita 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Iasi 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Ilfov 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Maramures 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Mehedinti 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Mures 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Neamt 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Olt 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Prahova 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Satu Mare 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Salaj 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Sibiu 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Suceava 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Teleorman 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Timis 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Tulcea 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Vâlcea 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Vaslui 2016 EDU.RO

REZULTATE BAC Vrancea 2016 EDU.RO 

 

Rata de promovare înregistrată de absolvenţii care au susţinut probele în prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2016 este de 66,7 la sută (cu 0,3 mai mare decât rata de promovare din aceeaşi sesiune a anului trecut), potrivit datelor MENCS.

 

Astfel, au promovat 86.262 (66,7 la sută) de candidaţi dintr-un total de 129.390 de candidaţi prezenţi. În funcţie de anul şcolar în care au absolvit studiile liceale, 81.490 de candidaţi promovaţi provin din promoţia 2015-2016 (74,1 la sută, rată de reuşită din cei prezenţi), iar 4.772 de candidaţi provin din promoţiile anterioare (24,6 la sută, rată de reuşită). S-au înregistrat 56 de medii de 10 (cele mai multe în Capitală – şapte medii).

Din totalul celor 137.338 de candidaţi înscrişi, s-au prezentat 129.390 de candidaţi (109.973 din promoţia 2015-2016 şi alţi 19.417 din promoţiile anterioare).

Au absentat 7.948 de candidaţi, în timp ce 42.937 de candidaţi au fost declaraţi respinşi (28.383 din promoţia curentă şi alţi 14.554 din promoţiile anterioare). Pentru fraudă sau tentativă de fraudă, au fost eliminaţi  191 de candidaţi, care nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale Bacalaureatului.

Pe judeţe, cele mai ridicate procent de promovare s-au înregistrat în judeţele Cluj (83,32 la sută), Bacău (79,91 la sută), Braşov (78,21 la sută) Sibiu (77,69 la sută) şi Galaţi (77,65 la sută).

Rata de promovare în Capitală este de 68,5 la sută. Judeţele în care rata de promovare s-a situat sub 50 la sută sunt Ilfov (34,15 la sută), Teleorman (48,48 al sută) şi Giurgiu (40,06 la sută).

Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6. Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi, precizează MENCS.

Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate, marţi, conform calendarului, la centrele de examen şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.

 

Promovabilitatea la examenul de Bacalaureat din 2015

La Bacalaureatul din 2015, sesiunea iunie – iulie, au promovat 67,9 la sută dintre absolvenţi. Înainte de rezolvarea contestaţiilor, rata de promovare a fost de 66,41 la sută.

Din cei 159.715 absolvenţi de liceu care s-au prezentat la examenul din 2015 în prima sesiune, au promovat, după soluţionarea contestaţiilor, 108.436 (67,9 la sută) de candidaţi, cu 1,5 la sută peste rata de la prima afişare a rezultatelor (66,41 la sută).

Rata de promovare la sesiunea iunie – iulie 2015 a Bacalaureatului a fost cea mai mare din ultimii cinci ani. Cele mai ridicate procente de promovare au fost în judeţele Cluj (83,42 la sută), Braşov (80,53 la sută), Bacău (79,97 la sută) şi Sibiu (77,69 la sută), în Bucureşti fiind de 70,22 la sută. Singurele judeţe aflate sub 50 la sută rată de promovare au fost Giurgiu (37,33 la sută), Ilfov (41,90 la sută) şi Teleorman (44,31 la sută).