Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea specială. Rată de reușită este 80,37% anul acesta. Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10

Ministerul Educației a anunțat vineri că au fost afișate rezultatele de la sesiunea specială de Bacalaureat 2023. Este vorba despre proba destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.

26 mai 2023, 12:28
Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea specială. Rată de reușită este 80,37% anul acesta. Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10

Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea specială. Conform situației centralizate la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Prahova, din totalul celor 163 de candidați care au susținut sesiunea specială a examenului național de bacalaureat din acest an, 131 de elevi au promovat. Conform calculelor Ministerului educației, rată de reușită este de 80,37%.

Pe tranșe de medii se înregistrează următoarea situație: 47 de medii (cele mai multe) între 9 și 9.99, 35 de medii între 8 și 8.99, 26 de medii între 7 și 7.99, respectiv 22 între 6 și 6.99.

Un singur candidat a promovat examenul cu media generală 10. Nu s-au înregistrat eliminări din examen.

Citește și: Subiecte și bareme la matematică și istorie la Bacalaureat 2023, sesiunea specială

Rezultatele au fost afișate astăzi, 26 mai, înainte de ora 12:00, în format letric la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (centrul de desfășurare a sesiunii speciale) și online, pe site-ul Inspectoratului Școlar Județean Prahova.

Rezultate Bacalaureat 2023, sesiunea specială. Candidații nemulțumiți de notele primite pot depune contestații în cursul zilei de vineri, în intervalul orar 12:00 – 14:00, prin mijloace electronice la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte. Candidații care doresc reevaluarea lucrărilor și se prezintă fizic la centrul de examen, vor avea asupra lor cartea de identitate și vor completa declarația-tip.

Citește și: Greva profesorilor schimbă calendarul înscrierii în clasa pregătitoare în anul școlar 2023 – 2024

Candidații care vor transmite cererea online, vor completa declarația-tip, o vor scana și o vor transmite, însoțită de copia scanată a cărții de identitate, pe un cont de e-mail special creat de organizatori.

Probele sesiunii speciale din acest an s-au desfășurat în perioada 11 – 25 mai 2023 la Colegiul Național „Nicolae Iorga” din Vălenii de Munte (județul Prahova). Această sesiune este destinată absolvenților de liceu participanți la loturile olimpice şi la competiţiile sportive şi artistice internaţionale care se desfășoară în aceeași perioadă cu examenul național de bacalaureat 2023 (sesiunea iunie-iulie) și/sau pentru absolvenții de liceu care susțin examenul de admitere la academii militare din Statele Unite ale Americii.