REZULTATE DEFINITIVAT 2017 BRAŞOV. 55 de cadre didactice au picat examenul

REZULTATE DEFINITIVAT 2017. Peste 6.400 de candidați au participat, în 20 aprilie, la proba scrisă a examenului de definitivare în învățământ, sesiunea 2017. Nota minimă de promovare a examenului este 8, iar cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învăţământul preuniversitar. În Braşov, 93 vor obţine gradul didactic definitiv.

RomaniaTV.net
26 apr. 2017, 12:47
REZULTATE DEFINITIVAT 2017 BRAŞOV. 55 de cadre didactice au picat examenul

REZULTATE DEFINITIVAT 2017. 148 de dascăli şi-au aflat, miercuri, notele la proba scrisă şi, totodată, nota (media) la examenul de Definitivare în învăţământ, iar conform rezultatelor preliminarii, 93 vor obţine gradul didactic definitiv. Nota minimă de promovare a întregului examen (două inspecţii la clasă, portofoliu – minimum şapte fiecare, dar media aritmetică 8, şi proba scrisă) este 8, iar 55 de candidaţi au obţinut note între 4.00 şi 7,99, conform datelor postate pe site-ul definitivat.edu.ro.

Potrivit mytex.ro, cea mai mică medie, singura sub 5, la Braşov, este însă 4.625, a unei profesoare pentru învăţământul primar (învăţătoare) din Ticuşu Vechi, care a susţinut însă examenul ca profesor pentru învăţământul preşcolar (educatoare) şi este la a doua încercare. Ea a obţinut şi cea mai mică notă la proba scrisă – 2.75. În total, nouă cadre didactice au luat note sub 5 la testarea susţinută în 20 aprilie, 17 au luat între 5 şi 6, 22 între 6 şi 7 şi 28 ar putea avea o şansă la contestaţie, pentru că au note între 7 şi 8.

45 au note la proba scrisă peste 8, dar 59 au media peste limita care la aduce gradul definitiv. 27 au note de 9 şi 34 au medii peste 9. Nu există nici o notă de 10 la Definitivat la Braşov, nici măcar la proba scrisă, dar cea mai mare la cea din urmă, 9.9, este a unei tinere profesoare de biologie, Cristina Mocanu, de la Colegiul „Nicolae Titulescu” din Braşov, care a reuşit din prima încercare. Pe ansamblu, ca medie de Definitivat, cea mai mare este 9.79, obţinută de Laura Florina Meseşan, de la Şcoala Gimnazială nr. 27 „Anatol Ghermanschi” din Braşov, tot la prima încercare. De altfel, toate cele trei profesoare de biologie au note şi medii de peste 9.

Notele de la examenul de definitivat 2017 au fost anuntate de catre Ministerul Educatiei. Toate rezultatele obtinute de catre cei care au dat examenul de anul acesta le puteti gasi pe site-ul special al Ministerului, http://definitivat.edu.ro.
 
Cu siguranta Ministerul va anunta zilele acestea si rezultatele centralizate, asa cum se intampla in fiecare an.

Cei nemulţumiţi de note mai pot depune contestaţii. Rezultatele după corectarea acestora vor fi afişate în 30 aprilie.